OPTIMIZAM

Wolff vjeruje da Formula 1 može postati manje predvidljiva

Foto: Reuters/PIXSELL
Wolff vjeruje da Formula 1 može postati manje predvidljiva
04.01.2016.
u 19:00
'Njegov proizvod je teško prodati ako već prije početka znate koja će momčad pobijediti.'
Pogledaj originalni članak

Mercedes zadnje dvije godine dominantno vlada Formulom 1, a zbog njihove nepobjedivosti sport je postao predvidljiv i neatraktivan, dok su navijači sve ogorčeniji. Pravila postaju sve kompliciranija i budžeti sve manji, pa momčadi imaju vrlo malo prostora za napredak. Sve to uništava modernu Formulu 1, a navijači veliku nadu polažu u novi tehnički pravilnik za 2017. godinu.

Šef Mercedesa Toto Wolff tvrdi da momčadi i čelnici sporta užurbano rade na rješavanju gorućih problema, te ističe da je najveća kočnica prevelik broj interesnih skupina unutar složene strukture oktanskog cirkusa.

- Svi se slažemo da moramo krenuti prema naprijed i svaki dan s Bernijem imamo zadovoljavajuće razgovore. Ponekad imamo različita mišljenja i drugačije ciljeve, ali apsolutno prihvaćam put kojim moramo ići - kazao je Austrijanac pa nastavio:

- Njegov proizvod je teško prodati ako već prije početka znate koja će momčad pobijediti. No, jednako tako moram optimizirati i performanse Mercedesa. Trebamo se uskladiti, pronaći kompromis i pogledati što možemo napraviti da Formula 1 postane manje predvidljiva.

Na pitanje mogu li FIA, Ecclestone i momčadi poboljšati sport, Toto odgovara:

- Da, apsolutno.

- Imamo razgovore iza zatvorenih vrata, a u sportu i biznisu se sve svodi na kompromis i moramo pronaći najbolje kompromisno rješenje trenutne situacije.

>> Više o F1 čitajte na GP1.hr

>> Susie Wolff odustala - F1 ipak neće imati prvu vozačicu u posljednjih 40 godina

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.