ODRADILA ODLIČAN POSAO

Wimbledon: Ajla Tomljanović izbacila Krejčikovu

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Wimbledon: Ajla Tomljanović izbacila Krejčikovu
02.07.2022.
u 17:40
U osmini finala Tomljanović čeka pobjednicu iz meča prve igračice na svijetu Ige Swiatek te Francuskinje Alize Cornet.
Pogledaj originalni članak

Ajla Tomljanović, hrvatska tenisačica s australskom putovnicom, odradila je odličan posao u trećem kolu Wimbledona gdje je pobijedila 13. nositeljicu turnira, Čehinju Barboru Krejčikovu s 2-1 u setovima.

Čehinja, inače pobjednica Roland Garrosa prošle godine, dobila je prvi set 6-2, ali je potom uzvratila 44. tenisačica s WTA ljestvice te je Tomljanović na kraju slavila 2-6, 6-4, 6-3. U osmini finala Tomljanović čeka pobjednicu iz meča prve igračice na svijetu Ige Swiatek te Francuskinje Alize Cornet.

Kod tenisača je iznimno siguran u trećem kolu bio Amerikanac Taylor Fritz koji je jednostavno svladao Slovaka Alexa Molčana sa 6-4, 6-1, 7-6(3). Njegov sunarodnjak Brandon Nakashima također je imao lagani posao. Pobijedio je Kolumbijca Daniela Galana 6-4, 6-4, 6-1.

Samo tri seta bila su dovoljna i Australcu Alexu de Minauru za plasman u osminu finala. De Minaur je sa 6-3, 6-4, 7-5 bio bolji od domaćeg aduta Liama Broadyja.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.