LONDONSKI DERBI

Wenger sanja pobjedu za 14. godišnjicu na klupi slavnog Arsenala

Foto: AFP
Wenger sanja pobjedu za 14. godišnjicu na klupi slavnog Arsenala
03.10.2010.
u 11:24
U posljednjih 17 dvoboja Arsenal je samo dva puta dobio, a uglavnom mu je presuđivao Didier Drogba.
Pogledaj originalni članak

Stadion Stamford Bridge. Nedjelja, 3. listopada, 17 sati. Veliki londonski derbi Chelseaja i Arsenala, dvije najefikasnije momčadi Premiershipa, dvije momčadi koje igraju najšarmantniji i najljepši nogomet.

Chlesea je po mnogima trenutačno najuvjerljivija europska družina. Carlo Ancelotti, koji je prošlog tjedna pokopao oca, ipak će voditi momčad. Dobra je vijest za navijače plavih da se u momčad vraća Didier Drogba, koji je prošle godine bio najbolji strijelac engleskog prvenstva s 29 pogodaka. U posljednjih 12 utakmica protiv topnika postigao je 12 pogodaka.

- Prije nego što sam odjenuo majicu Chelseaja, imao sam ponudu Arsenala. No, sretan sam što sam izabrao Chelsea, jer sam ovdje osvojio dosta trofeja. Cijenim Arsenal, ali posebna je strast zabiti gradskom rivalu i velikom suparniku.

To će za Arsena Wengera, stratega Arsenala koji ovaj vikend slavi upravo četrnaest godina na klupi slavnog londonskoga kluba, biti posebna utakmica. I dalje ne može računati na kapetana Cesca Fabregasa, a nema ni Van Persieja.

- Ponosan sam na sve što sam u ovih četrnaest godina postigao s Arsenalom, a veselim se velikom derbiju i prilici da pokažemo da ni veliki Chelsea nije nedodirljiv.

Wenger je u 14 godina osvojio 7 trofeja, 3 naslova prvaka Engleske, 4 FA kupa, igrao je u finalu Lige prvaka. Velika karijera!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
21:04 03.10.2010.

Odlicna utakmica, dva fantasticna gola, chelsea zasluzeno dobio.