Kome OI 2016.?

Vrdoljakov glas Madridu, Rogge ostaje predsjednik

Foto: 'JEPPE MICHAEL JENSEN'
Vrdoljakov glas Madridu, Rogge ostaje predsjednik
01.10.2009.
u 11:22
U Danskoj bi se trebali okupiti poglavari četiriju zemalja kandidata, no član MOO-a Vrdoljak kaže da Obama neće doći.
Pogledaj originalni članak

Od 2. do 9. listopada Kopenhagen će biti središte svjetskog olimpizma. Ono najvažnije, odluku o tome tko će biti domaćin Olimpijskih igara 2016., saznat ćemo odmah na početku, u petak 2. listopada (u 18.30 sati), no iznimno je važan i 13. olimpijski kongres (posljednji je održan 1993. u Parizu), koji će dan kasnije otvoriti glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon a godišnja skupština MOO-a bit će nastavljena 8. i 9. listopada kada će se birati i predsjednik MOO-a.

Na skupovima u Kopenhagenu sudjelovat će i predsjednik HOO-a Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop, no pravo glasa u odlučivanju o domaćinu Igara 2016. imat će samo član MOO-a Antun Vrdoljak. Pa, kojem će od četiri kandidata - Chicagu, Rio de Janeiru, Madridu ili Tokiju - otići Vrdoljakov glas?

– Strogo nam je zabranjeno govoriti o tome za koga ćemo glasovati jer bi se to već smatralo favoriziranjem nekoga od četiri kandidata – diplomatski je odgovorio Vrdoljak te dodao: – No, moje se simpatije znaju.

Ne dvojimo da će dugogodišnje prijateljstvo sa Samaranchom i zahvalnost za sve ono što je bivši predsjednik MOO-a učinio za Hrvatsku Vrdoljakov glas usmjeriti prema Madridu.

Svjetski mediji prvim favoritom ipak smatraju Chicago, i to ponajprije zbog karizme Baracka Obame. Prema tim informacijama, u Kopenhagenu će se naći sva četvorica državnih poglavara iz zemalja iz kojih su gradovi kandidati. Dakle, trebali bi doći španjolski kralj Juan Carlos, brazilski predsjednik Luiz Inacio da Silva, američki predsjednik Barack Obama i japanski premijer Yukio Hatoyama, no Vrdoljak ima drugačija saznanja.

– Obama ne dolazi. Španjolski je kralj došao, ali Obama neće doći. I to je znakovito – kazao je Vrdoljak, ponudivši nam za kraj ekskluzivu:

– Jacques Rogge ostaje prvi čovjek MOO-a. Bit će izabran aklamacijom.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.