NEZADOVOLJNE

Vodeće europske lige pobunile se protiv Fife

Foto: Reuters/PIXSELL
Vodeće europske lige pobunile se protiv Fife
03.05.2018.
u 20:55
Lige su pozvale i druge europske nogometne dužnosnike da se "čvrsto suprotstave i zajedno zaustave ovu jednostranu inicijativu FIFA-e".
Pogledaj originalni članak

Vodeće europske nogometne lige protive se planu Međunarodne nogometne federacije (FIFA) koja želi uvesti dva nova natjecanja - Svjetsko klupsko prvenstvo sa 24 sudionika, te Ligu nacija.

"FIFA djeluje s jasnim nedostatkom konzultacija i transparentnosti", izjavio je predsjednik Udruženja europskih profesionalnih nogometnih liga (EPFL) Lars-Christer Olsson dodavši: "Ovaj proces me podsjeća na metode stare FIFA-e za koju sam mislio da je stvar prošlosti".

Olsson je kritizirao FIFA-inu namjeru da na Svjetskom prvenstvu klubova sudjeluju 24 momčadi, kao i plan da se globalna Liga nacija za reprezentacije igra svake dvije godine.

"FIFA-in plan da podijeli više od dvije milijarde dolara za Svjetsko klupsko prvenstvo samo bi povećao financijski jaz između evropskih klubova," dodao je predsjednik EPFL-a čije su članice engleski Premiership, španjolska La Liga...

Lige su pozvale i druge europske nogometne dužnosnike da se "čvrsto suprotstave i zajedno zaustave ovu jednostranu inicijativu FIFA-e".

Od 2021. godine na Svjetskom klupskom prvenstvu trebala bi nastupiti 24 kluba umjesto sadašnjih sedam, a predsjednik FIFA-e Gianni Infantino želi pokrenuti i globalnu Ligu nacija po uzoru na natjecanja koja su već pokrenuli UEFA i CONCACAF. 

Utakmice FIFA-ine Lige nacija igrale bi se u rujnu, listopadu i prosincu. Kako bi financirala novu verziju Svjetskog klupskog prvenstva i Lige nacija, FIFA se oslanja na privatne sponzore koji bi u razdoblju od 2021. do 2033. godine trebali uložiti oko 25 milijardi dolara.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.