Kako preuzeti vlast: dovoljno je skupiti 26 glasova

Vlatko Marković gubi tlo, Igor Štimac se diže

Foto: 'Vanja Zubcic - Vecernji list'
Vlatko Marković gubi tlo, Igor Štimac se diže
26.09.2010.
u 08:28
Prema pouzdanim izvorima, Igor Štimac ovih dana trebao bi napokon i službeno istaknuti svoju kandidaturu za novoga predsjednika HNS-a.
Pogledaj originalni članak

On i njegov stožer osjetili su trenutak da je pravo vrijeme za udar na Vlatka Markovića, čija pozicija nije tako čvrsta, još od posljednjega zasjedanja Skupštine kada je Mamić, uz Srebrićevu pomoć, nametnuo smanjenje lige.

Markoviću u ovom trenutku ne ide na ruku i što se uz svaki tekst o namještanju utakmica u Prvoj HNL lijepi i njegova fotografija, ni kvalifikacije za EP 2012. nisu krenule kao što je planirao, a, iako je u lovu na glasove bio spreman čak i vatrene poslati u Split, upravo su ga ondje dočekali "na volej".

Osvaja Vlatkove utvrde

Splitska pobuna protiv Markovića izrodit će kandidata iza kojega će stati cijela južna Hrvatska, a špekulira se kako je Igor Štimac umrežio i dio nekadašnjih jakih Vlatkovih utvrda, kao što je Vukovarsko-srijemska županija, čiji su predstavnici na posljednjem zasjedanju Skupštine bili ogorčeni načinom na koji je smanjena liga. Jedan od njih, predsjednik Cibalije Željko Čulo, bio je jak Štimčev saveznik i u Udruzi prvoligaša.

Štimac će svoju kampanju graditi na paroli "Mamiću i Markoviću, dosta je!", koju su kući nogometa odaslali prekjučer s Poljuda. Na žalost, govorio je Svaguša u svom stilu, pa je poruka imala izrazito loš odjek. Zato će iz Splita ubuduće govoriti uglađeniji, uljuđeniji i utjecajniji Štimac, jedini ozbiljan funkcionar koji već godinama argumentirano kritizira Markovićeve poteze.

Tako se Vlatko nikada neće oprati od sramote koju je doživio gubitkom domaćinstva Eura 2012. godine. Ne zato što ga Hrvatska nije dobila, nego zato što je cijelu javnost, čak i premijera, uvjerio da su mu glasovi obećani. Među ostalim, Vlatko Marković donedavno je u svim javnim istupima naglašavao kako "prva lopata u Tuhlju samo što nije zabodena", i tako već dva mandata ili osam godina, sve dok se nedavno nije pomirio s porazom i priznao da za taj projekt nema novca.

Pa opet, Vlatko želi i četvrti mandat, iako nema nikakvog programa, ni vizije. Podržavaju ga njegovi prijatelji iz IO HNS-a, poput Katalenića, Zirduma ili Brodarca, koji su se uz njega nauživali blagodati sinekure u kući nogometa putujući besplatno svijetom s raznim reprezentacijama. A iz tog Izvršnog odbora nikada se nije izrodio niti jedan značajan nogometni projekt.

Prvi pravi izazivač

Analiza glasačkoga tijela otkriva da se Štimac po broju osvojenih županijskih saveza opasno približio do sada nedodirljivom Markoviću, te da bi u prosincu to mogla biti bitka prsa o prsa. Prvi put Vlatko će biti suočem s ozbiljnim izazovom.

Odnos snaga po županijama

Kandidata za predsjednika HNS-a mora istaknuti njegova izborna baza, dakle županijski savez, te mora skupiti još najmanje šest potpisa županijskih saveza (ima ih 21, a glasačko tijelo u Skupštini HNS-a čini i delegacija Udruge prvoligaša).

Skupi li kandidat 16 potpisa županijskih saveza, više ne bi imao suparnika na izborima. Skupština Hrvatskog nogometnog saveza ima 50 zastupnika. Za pobjedu na glasovanju potrebno je 26 glasova.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 30

OB
-obrisani-
20:43 26.09.2010.

Tocno je da pod hitno treba odstraniti Srebrica i Markovica.....Ali ne izabrati Stimca,ni u kom slucaju. Bobana za predsjednika !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ( sa otvorenim rukama koga ce izabrati za svoje suradnike)

EU
EuroAzija
09:31 26.09.2010.

Zaboravio spomenuti, Dasović je napokon i javno potvrdio tko ga plaća, odnosno tko stoji iz konstantnih medijskih napada na Bilića, HNS i Mamića. Dasoviću, koliko ti je prijatelj Štico platio, dvije, tri tisuće eura? Supač.

VO
vojvo
08:38 26.09.2010.

i njegova bivša gospođa se digla otkako su se razveli