London 2012.

Više vojnika osiguravat će Olimpijske igre nego što ih čuva mir u Afganistanu!

Foto: AFP
Više vojnika osiguravat će Olimpijske igre nego što ih čuva mir u Afganistanu!
16.12.2011.
u 08:40
Organizatori su zabrinuti za sigurnost cijeloga događaja pa će na poslovima zaštite od mogućih terorističkih i drugih napada biti angažirano oko 13.500 vojnika!
Pogledaj originalni članak

Olimpijske igre u Londonu koje se održavaju iduće godine osiguravat će više britanskih vojnika nego što ih ima u misijama u Afganistanu! Organizatori su zabrinuti za sigurnost cijeloga događaja pa će na poslovima zaštite od mogućih terorističkih i drugih napada biti angažirano oko 13.500 vojnika!

To je zapravo samo dodatak civilnim zaštitarima te policijskim snagama (12.000 plavaca), koji su primarni organi reda na Igrama. Uz tih 13.500 vojnika, britanska vojska dat će i 1000 specijalaca, za otkrivanje i neutraliziranje bombaških prijetnji, kao i civilnih ispada poput nereda.

Ukupni trošak tako je zbog povećanja razine sigurnosti skočio sa prvotna 282 milijuna funti na čak 553 milijuna! Dodatnih 475 milijuna potrošit će se na ostale zaštitarske službe i policiju.

Inače, sveukupno bi Igre trebalo osiguravati više od 23.000 ljudi, što je dosta veći broj od prvotno planiranih 10.000. Igre će, kao i one u Pekingu i Ateni, od zračne prijetnje štititi projektili.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.