FEŠTA U ZAGORJU

Vidović: Noć ću provesti u hitnoj pa igrati protiv Dinama

Foto: Borna Filić/PIXSELL
Predsjednik kluba Martin Kuharic i bivsi predsjednik Zlatko Zmigac te igrac NK Ostrc
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Dragutin Varga, Geza
22.09.2015.
u 10:25
– Rođeni sam Zlatarčanin, dugo sam vodio Oštrc, ali ne mogu navijati protiv Dinama – kaže Geza (91).
Pogledaj originalni članak

Do ove sezone nijedan klub iz posljednje lige nije uspio doći do 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa. No, ljetos je to uspjelu Oštrcu iz Zlatara, a kao nagrada danas mu u goste dolazi Dinamo. Igralište u Zlataru je spremno, travnjak su toliko dotjerali da ga se ne bi posramio ni neki prvoligaš.

– Koliko bi golova u mreži bilo prihvatljivo u igri protiv Dinama? – dočekali smo pitanjem predsjednika Oštrca Martina Kuharića.

– Molim? Pa mi idemo na pobjedu – odgovorio nam je predsjednik, a onda otkrio nekoliko zanimljivosti:

– Kao klub iz posljednje lige, pravo je čudo da smo stigli do ovdje. Pobijedili smo Mače, pa trećeligaša Zagorac, a u posljednjoj utakmici izbacili smo Mosor. Naš proračun je samo 60.000 kuna, nemamo nijednog profesionalca, svi igraju besplatno. Neki su studenti, neki konobari, jedan vozi kamion, jedan hitnu službu, jedan je trgovački putnik... Zanimljivo, tih 60.000 kuna godišnjeg budžeta Oštrca najbolje plaćeni igrač Dinama Junior Fernandes zaradi za samo četiri dana! Veznjak Oštrca Igor Vidović Popek (30) jučer ujutro sam je trenirao na igralištu.

– Ne mogu na večernji trening jer mi u 19 sati počinje smjena u hitnoj službi, gdje sam vozač. Radit ću do 7 ujutro, malo odspavati, a onda na utakmicu protiv Dinama – kaže Vidović i dodaje:

– Tremu imamo, ipak nam dolazi prvak, no siguran sam da nam se neće odsjeći noge. Neka Dinamo dođe i s najjačom momčadi, mi se nećemo unaprijed predati. Ove smo sezone nepobjedivi, imamo pet pobjeda. I da, molim igrače Dinama da na kraju utakmice razmijene dresove s nama.

Vidović kaže da su fizički spremni za dinamovce.

– Trenirali smo triput tjedno, u dobroj smo formi.

Zlatarčani će imati glasnu podršku s tribina.

– Bodrit će nas naša navijačka skupina Črvi. Pripremaju posebnu koreografiju – kaže Vidović.

Jedan od najpoznatijih Zlatarčana, legendarni nogometni navijač Dragutin Varga Geza (91), danas neće navijati za klub iz svoga mjesta.

– Igrao sam za Oštrc 23 godine, godinama sam vodio klub i bio glavni sponzor, ali nema života bez Dinama. Zato ću ipak malo više navijati za klub iz Maksimirske – kaže legendarni Geza, pokazujući nam usput svoje slike s Peleom, Maradonom, Platinijem, Puskasom...

– Pedesetih godina prošlog stoljeća bio sam najbolji nogometaš Zagorja, a nakon toga kao navijač reprezentacije i Dinama prošao sam cijeli svijet. Na utakmice Dinama u Beograd išao sam uvijek s torbom na kojoj su bili grb Dinama i šahovnica – kaže nam Geza.

Nije siguran hoće li danas na utakmicu.

– Odlučit ću ujutro kad vidim kako mi je. Godine su me stisle, jedva hodam – kaže Geza, koji će biti sretan kako god utakmica završi, jer ipak igraju njegova dva najdraža kluba.

>>Objavljujemo cijeli hit dokumentarac Dinamo: Crvena Zvezda – Domovinski rat počeo je na Maksimiru

Pogledajte na vecernji.hr