ŽESTOKI SUKOB

Vettel: Ti si luđak i samoubojica! Kvjat: Pa to ti se zove utrkivanje

Foto: DPA/PIXSELL
Vettel: Ti si luđak i samoubojica! Kvjat: Pa to ti se zove utrkivanje
18.04.2016.
u 08:15
– Ti mene pitaš što je bilo na startu?! Pa ti si uletio poput torpeda, luđaka, poput samoubojice! – žestio se Vettel, samo što iz kože nije iskočio.
Pogledaj originalni članak

Kaos u Šangaju – krhotine na sve strane, puknute gume, pretjecanja, sudari... Ništa od toga na stazi nije vidio Nijemac u njemačkom Mercedesu, koji je dojurio do pobjede (i) u Kini. Nico Rosberg postigao je šestu pobjedu u nizu (a to je uspjelo samo Albertu Ascariju, Michaelu Schumacheru i Sebastianu Vettelu), naredao je hat-trick na kraju prošle sezone te pobijedio i u prve tri utrke u 2016., i to da nijednom nikoga nije morao – preteći! Krene, vozi sat i pol, pije pobjednički pjenušac.

Bez respekta prema prvaku

Kad znamo da je Lewis Hamilton startao posljednji, pobjeda Rosberga ne čudi, vozi najdominantniji bolid, a prave konkurencije ovaj put nije imao, jer Hamilton se ”zabavljao” pretječući kolonu, stigao je do sedmog mjesta.

No, ono što je bilo neočekivano, dogodilo se već na prvom zavoju u Šangaju. Sebastian Vettel zaletio se u Kimija Räikkönena, Ferrari u Ferrari. Kud baš u svog? Natjerao ga je na to Daniil Kvjat (Red Bull) izguravši ga s putanje. Nakon utrke Vettel i Kvjat posvađali su se pred kamerama.

– Ti mene pitaš što je bilo na startu?! Pa ti si uletio poput torpeda, luđaka, poput samoubojice! – žestio se Vettel, samo što iz kože nije iskočio.

– Pa to ti se zove utrkivanje – odgovorio je mirno Kvjat.

– Da sam nastavio ići ravno, svi bismo se sudarili. Pa ti uopće nisi vidio treći auto da dolazi!

– Imam samo dva oka, pa vidim dva auta. Nemam tri... Uostalom, pomaknuo si se, nismo se sudarili... – bahato je odgovarao Rus. I još mu se smijao u lice.

– Ne, ti se nisi sudario, a ja zbog tebe jesam! – vrištao je Vettel.

– Dobro, ali smo sad obojica na postolju, zar ne? – zaključio je raspravu Kvjat bez respekta prema četverostrukom prvaku kojeg je naslijedio u Red Bullu.

Suci su kasnije proglasili – Kvjat nije kriv.

Formula 1 sve sporija

Rosberg se samo smješkao sa strane, baš ga briga. Već razmišlja o sljedećoj pobjedi, u Rusiji za dva tjedna. Ima 36 bodova prednosti pred Hamiltonom. I neslavni rekord. Sa 17 pobjeda najuspješniji je vozač koji nikad nije osvojio titulu. Nije za pohvaliti se... Povijest kaže da su svi koji su osvojili prve tri utrke na kraju bili i prvaci. Zar je sve već gotovo?

Neobjašnjiva je i činjenica kako je Michael Schumacher postavio rekord staze (1:32.238 – Ferrari, 2004.), a sada je najbrži u jednom krugu bio Nico Hülkenberg (1:39.824 – Force India). Gotovo osam sekundi sporije nego prije 12 godina?! Usporili su...

Poredak vozača: Rosberg (Mercedes) 75 bodova, Hamilton (Mercedes) 39, Ricciardo (Red Bull) 36, Vettel (Ferrari) 33... Poredak konstruktora: Mercedes 114, Ferrari 61, Red Bull 57, Williams 29...

>> Nico Rosberg pobijedio i u Kini, čini se nezaustavljiv!

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

GU
General_U
14:09 18.04.2016.

nisu oni usporili već je šumi za njih majstor rosberg i hamilton imaju dobre bolide u odnosu na konkurenciju ali nisu neki spektakularni vozači vetel je bolji vozač od obojice a ferari je zadnjih godina kanta od bolida.

Avatar Oneill
Oneill
14:28 18.04.2016.

Fetel misli da ima automacki ugradjenu slobodu na trkama a takovi su.