MURRAY I KONTA

Velika Britanija prvi put nakon 39 godina ima dva polufinalista u Australiji

Foto: Reuters/PIXSELL
Velika Britanija prvi put nakon 39 godina ima dva polufinalista u Australiji
27.01.2016.
u 10:47
Andy Murray pobijedio je Davida Ferrera 6-3 6-7(5) 6-2 6-3, a Johanna Konta je slavila protiv Zhang Shuai 6-4, 6-1
Pogledaj originalni članak

Britanski tenisač Andy Murray plasirao se u polufinale prvog grand slam turnira sezone Australian Opena nakon što je u četvrtfinalu sa 6-3 6-7(5) 6-2 6-3 pobijedio Španjolca Davida Ferrera.  

Murray se tako priključio Novaku Đokoviću i Rogeru Federeru u polufinalu, šestom na Australian Openu. Murray je do pobjede nad osmim nositeljem stigao nakon tri sata i 20 minuta igre. U polufinalu će Škot igrati protiv boljeg iz ogleda između Kanađanina Milosa Raonica i Francuza Gaela Monfilsa.

Velika Britanija sada, prvi put nakon 1977. godine, ima dva predstavnika u polufinalu Australian Opena nakon što je Johanna Konta također stigla do zanjih četiri pobijedivši Kineskinju Zhang Shuai sa 6-4, 6-1. Britanka, 47. na WTA ljestvici, pokušat će nastaviti svoju bajku na Australian Openu i u polufinalu dgje je čeka Njemica Angelique Kerber, sedam nositeljica. Kerber je pak u četvrtfinalu lako svaladala Bjeloruskinju Victoriju Azarenku sa  6-3, 7-5 nakon sat i 45 minuta igre.

Rezultati 10. dana Australian Opena:

Tenisači, četvrtfinale:

Andy Murray (VBR/N.2) - David Ferrer (ŠPA/N.8) 6-3, 6-7 (5/7), 6-2, 6-3

Tenisačice, četvrtfinale:

Angelique Kerber (NJEM/N.7) - Victoria Azarenka (BJE/N.14) 6-3, 7-5

Johanna Konta (VBR) - Zhang Shuai (KINA) 6-4, 6-1

>> Đoković uvjerljivo slavio i zakazao dvoboj s Federerom

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.