ZAGREB INDOORS Uz Ljubičića, Čilića, Ančića, Karlovića i Karanušića nasupit će i Veić

Veić kao šesti Hrvat, direktor Horvat sad čeka Britanca Andyja Murraya

26.01.2009.
u 21:10
Pogledaj originalni članak

Ovogodišnji teniski PBZ Zagreb Indoors počet će u subotu 31. siječnja kvalifikacijskim susretima i igrat će se na crvenoj podlozi.

- Želimo time naglasiti naš hrvatski identitet, a turnir će se tako nadovezati i na rukometni SP - objasnio je direktor turnira na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Tom je prigodom turnir dobio i novo službeno vozilo. Bit će to opel insignia proglašen prošle godine europskim automobilom godine. Ugovor o tome potpisali su Horvat i Željko Sredoja, direktor marketinga i prodaje General Motorsa Hrvatske.

Što se sudionika turnira tiče, zasad je sve bačeno na kartu najboljih hrvatskih tenisača. Dakle, osiguran je nastup četvorice najboljih - Marina Čilića, Ive Karlovića, Marija Ančića i Ivana Ljubičića. U glavni turnir će vjerojatno ući i Roko Karanušić (zasad je treća pričuva) a jednu od triju pozivnica dobit će Antonio Veić. Još jednu je zamolio Ivan Ljubičić za svog najboljeg prijatelja na Touru, Šveđanina Thomasa Johanssona, trenutačno 148. tenisača svijeta (nekad je bio sedmi). S trećom direktor Horvat čeka Britanca Andyja Murraya, koji je već ispao na Australian Openu. Murray je naime 2006. dobio pozivnicu za zagrebački turnir uz dogovor da dođe i godinu kasnije.

- Tada se navodno ozlijedio, ali kad god me vidi, njegov menadžer obećava da će Murray tu obvezu odraditi. Možda to bude ove godine - otkrio je Horvat.

Nagradni fond turnira povećan je s 370.250 na 450.000 eura, a ukupni proračun je 15 milijuna kuna.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr