Challenger Caltanissetta

Veić izbacio prvog nositelja, poraz Škugora

Foto: Igor Kralj | 24sata
Veić izbacio prvog nositelja, poraz Škugora
17.03.2010.
u 13:07
Hrvatski reprezentativac na Davisovu kupu Antonio Veić kreirao je iznenađenje u nastavku kišom prekinutog meča 1. kola ATP Challengera u Caltanissetti.
Pogledaj originalni članak

Veić je izbacio Španjolca Santiaga Venturu, prvog nositelja i 97. tenisača svijeta, pobijedivši sa 6:2, 7:6(5).

Meč prekinut u utorak pri rezultatu 5-5 u drugome setu svoj je rasplet dobio u trinaestoj igri, a u njoj se bolje snašao hrvatski tenisač, 194. na ATP-ljestvici. Veić je pobijedio nakon sata i 50 minuta igre, a u nastavku turnira igrat će protiv boljeg iz ogleda Fillipa Volandrija i Sebastiana Decouda.

Bila je ovo druga ovosezonska i druga u karijeri Veićeva pobjeda nad španjolskim igračem u jednako toliko međusobnih ogleda. Premijernu je ostvario u 3. kolu kvalifikacija za Australian Open kada je također bilo 6:2, 7:6.

Franko Škugor nije se uspio pridružiti Antoniju Veiću u 2. kolu ATP Challengera koji se igra u talijanskoj Caltanissetti. Bolji od Hrvata bio je domaći predstavnik Matteo Trevisian 6:3, 3:6, 6:2.

Prvi međusobni ogled ovog dvojca trajao je dva sata i deset minuta, a više je u njemu pokazao dvije godine mlađi Talijan (20).

Čak 14 lopti za obrat ponudio mu je Škugor, a Trevisian ih je iskoristio tri. Jedini izgubljeni servis (četiri ponuđene break lopte) Trevisiana je i koštao središnje dionice igre, nakon čega se postavio dominantnije, te je oduzeo servis Škugoru dva puta, čvrsto držao svoj i plasirao se u drugo kolo turnira.

ATP Challenger, Caltanissetta, 1. kolo:

Veić - Ventura (1) 6:2, 7:6(5)

Trevisian - Škugor 6:3, 3:6, 6:2

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.