HRVATI U TURSKOJ

Vedran Runje: Bilić ne zna da je ušao u cirkus

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Vedran Runje: Bilić ne zna da je ušao u cirkus
18.08.2013.
u 12:00
Nane mora znati da je najvažnije da dobro krene u sezonu, ističe bivši golman Bešiktaša
Pogledaj originalni članak

Slaven Bilić s Bešiktašem najprije će morati poraditi na tome kako primiti što manje pogodaka. Bešiktaš je lani primio 49 pogodaka. Njihova obrana bila je među najpropusnijima u ligi. Stoga je logično da je na listi Bilićevih pojačanja za novu sezonu najskuplji Tolga Zengin, vratar pristigao iz Trabzonspora za 2,7 milijuna eura.

– Bešiktaša na svakom treningu prati 20 kamera, to je cirkus. Nane mora znati da je najvažnije da dobro krene u sezonu. U početku će biti stavljen pod povećalo. ako mu krene dobro bit će sjajno, najvažnije je da prođe taj prvi period kada su svi skoncentrirani na njega – ističe Vedran Runje, bivši hrvatski reprezentativac koji je svojedobno branio u Bešiktašu.

Za nas će zanimljivo vidjeti i sraz Slavena Bilića s Kayserisporom, odnosno Robertom Prosinečkim. Kayseri ovo ljeta gotovo da nije trošio. Tek 600 tisuća eura platili su defenzivnog veznjaka Srđana Mijailovića iz Crvene zvezde.

– Robert Prosinečki se već dokazao. Mislim da nema problema za njega. On je i u Zvezdi dokazao svoj trenerski potencijal. Naporavio je rezultat za divljenje s Kayserijem prošle sezone. Daleko bolji rezultat nego što je to renome kluba – kaže Runje.

Galatasaray je u ovom prijelaznom roku potrošio svega 12,5 milijuna eura. A najskuplje pojačanje platili su 6,3 milijuna eura i to za stopera iz Lillea Aureliena Cheduja. Stigli su još i defenzivni veznjak iz Juventusa Felipe Melo (3,7 milijuna eura) i Umut Bulut iz Toulousea (2,7).

– Ne tako davno Terim je bio pred otkazom, onda mu se sve okrenulo. Već dvije godine Galatasaray je prvak Turske i najdominantnija momčad - kaže Runje.

Fenerbahče je preuzeo Ersun Yanal i svi se oko kluba nadaju da će bivši turski izbornik vratiti napadački nogomet na stadion Şükrü Saracoğlu. Fenerbahče je u ovom prijelaznom roku potrošio 30 milijuna eura, a najviše su platili za Emmanuela Emenikea iz moskovskog Spartaka (13 milijuna eura). Nakon 9. mjesta prošle sezone, najlošijeg plasmana u zadnjih 11 godina Trabzonspor je angažirao Mustafu Akcaya, stručnjaka rođenog u Trabzonu. Bursaspor, zadnji klub, nakon Trabzonspora, koji nije iz Istanbula a da je osvojio naslov prvaka angažirao je Cristopha Dauma.

– U Turskoj je vrlo jednostavno. Danas si Bog, sutra nitko. Naravno da će se prvenstvo odlučivati između Galatasaraya, Bešiktaša, Fenerbahčea... Najviše četiri momčadi borit će se ravnopravno za naslov. I sve će ovisiti o derbijima. Turcima ništa nije toliko važno kao prvenstvo, odnosno pobjeda u derbiju – zaključio je Runje.

>> Bilić nagovara Ćorluku da prijeđe u Bešiktaš

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.