SVJETSKA LIGA U četvrtom kolu polufinalnog turnira u Portugaleteu: Hrvatska - SiCG 6:10

Vaterpolo: Uz Srbe, u Atenu mi ili Španjolci

Foto: import
Vaterpolo: Uz Srbe, u Atenu mi ili Španjolci
28.08.2006.
u 15:40
Pogledaj originalni članak

PORTUGALETE - U četvrtom su kolu polufinalnog turnira Svjetske lige u Portugaleteu (Baskija, Španjolska) hrvatski vaterpolisti pretrpjeli prvi poraz. Pobijedila ih je jedna od najboljih svjetskih reprezentacija, SiCG (doduše, bez crnogorskih igrača), sa 10:6 (2:3, 2:1, 4:0, 2:2). Pogotke za Hrvatsku postigli su Bošković 2, te Burić, Đogaš, Antonijević i Franković.

- Dobro smo se držali do pred kraj treće četvrtine. Tada smo vodili sa 4:3 i imali napad s igračem više, ali nismo ga uspjeli realizirati. Suparnik nas je kaznio, izjednačio je na 4:4, a potom smo promašili još dva puta s igračem više i Srbi su otišli na nedostižnih 8:4. Presudio je nedostatak usredotočenosti u našim redovima i individualna kvaliteta njihovih igrača. Vujasinović je vodio igru, Šapić zabio dva pogotka kad je trebalo, Šefik je dobro branio, iako je i naš Volarević bio solidan. No igrali smo bez Komadine, koji je ozlijedio rame - izvijestio je pomoćnik izbornika Milorad Damjanić.

Žele li ipak otići na završni turnir Svjetske lige u Ateni (od 2. do 6. kolovoza u Ateni), naši bi vaterpolisti danas trebali pobijediti (makar na peterce) jaku domaću reprezentaciju od koje smo izgubili dvoboj za broncu na Svjetskom kupu u Budimpešti. Srbija kao pobjednik turnira i Grčka kao domaćin već su osigurale nastup na finalnom turniru. Sada je samo pitanje: mi ili Španjolci?

- Bit će teško. Igra Španjolaca nam ne leži, što se vidjelo i u Šibeniku. No dat ćemo sve od sebe, pa što bude - naglasio je Damjanić. Rezultati 4. kola: Hrvatska - SiCG 6:10, Grčka - Njemačka 9:6, Španjolska - Rumunjska 15:9. Poredak: SiCG 4-0, Hrvatska i Španjolska po 3-1, Grčka 2-2, Njemačka i Rumunjska po 0-4.

Pogledajte na vecernji.hr