BRONCA VATERPOLISTA

Vaterpolisti slave i žale za zlatom

Foto: 'Martina Popovcic/PIXSELL'
Vaterpolisti slave i žale za zlatom
04.08.2013.
u 23:36
Ivici Tucku bilo je najteže. Preuzeti momčad od jednog Ratka Rudića, bez nekoliko važnih igrača, to je bio izazov...
Pogledaj originalni članak

Uoči izlaska po medalje nije bilo posve jasno tko je svjetski prvak, a tko brončani. Euforija hrvatskih vaterpolista u prvim minutama nedjelje pokazuje koliko im znači medalja, ali i koliko se nesigurnosti bilo uvuklo u momčad, drastično promijenjenu u odnosu na Olimpijske igre u Londonu.

Tucak: Nisam pogriješio

- Ivici Tucku bilo je najteže. Preuzeti momčad od jednog Ratka Rudića, bez nekoliko važnih igrača, to je bio veliki izazov za njega - kaže centar Nikša Dobud, jedan od ključnih igrača.

Prvi dio natjecanja prošao je u revijalnom tonu - Kanada, Južnoafrička Republika, Novi Zeland... A onda uoči četvrtfinala i prve ozbiljnije prepreke veliki grč. Iščupavši pobjedu protiv Australije igrači su priznali da su se uplašili ispadanja.

- Prije prvenstva znali smo da imamo dobru momčad, vjerovali smo da možemo do medalje, ali opet... puno je bilo novih igrača - objašnjava Sandro Sukno, uz Crnogorca Ivovića najbolji strijelac SP-a (20 golova).

Polufinalnu utakmicu protiv Mađarske odlično su otvorili, ali počele su se redati pogreške u obrani, Mađari su zabijali iz igre, dok Hrvatska nije iskoristila dva peterca.

Ivica Tucak, sada hladne glave, kaže:

- Ne, definitivno si nemam što zamjeriti. Niti igračima. Utakmicu smo pripremili na najbolji mogući način, znali smo kako će Mađari igrati i dobro smo se postavili. Nažalost, pobijedili smo sami sebe, presudile su nam sitne pogreške. Dali smo 100 posto svojih mogućnosti, dvaput se vraćali iz ponora - napominje.

Sukno dodaje:

- Da smo se tada barem jednom obranili, dobili bismo sigurnost.

Ističe da je za budućnost momčadi presudna pobjeda protiv Italije.

- Medalja nam je bitna, pokazala nam je da možemo i dala veliki motiv za budućnost.

Ivica Tucak, koji je najavljivao pohod na zlato, sada kaže:

- Postigli smo najbitnije: temelj za postizanje daljnjih rezultata. Moj prvi cilj je bila medalja, nastavak kontinuiteta.

Sporni Bukić, Paškvalin...

Ovo je četvrta medalja za redom na SP-u. Zadovoljan je svime osim utakmicom protiv Australije, a sada slijedi detaljna analiza. Polemike i pobunu u Splitu izazvao je izbor igrača i tanka klupa, napose poziv mladostašu Luki Bukiću, sinu Perice Bukića, centrima Franu Paškvalinu i Luki Lončaru, te beku Ivanu Milakoviću. Isto kao i nepozivanje prvog centra Primorja Krapića i najboljeg igrača Final Foura eurolige, centra Josipa Vrlića. No Tucak je odrješit:

- To je bio moj izbor. Apsolutno stojim iza njega.

Svi igrači Hrvatske ostavili su srce u bazenu.

- Šteta, mislim da smo mogli više. Uvjeren sam da će medalja na idućem natjecanju biti sjajnija - ističe Sukno.

Mađarski izbornik Tibor Benedek zaključio je:

- Razlike između prvih pet momčadi gotovo da i nema. Natjecanje je bilo izjednačeno.

>> Mađarski izbornik: Protiv Hrvatske nam je bilo teško kao u finalu

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.