liga 16 odlazi u zaborav

Varteksov direktor tražio Mamića novac da vrati dugove!

Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
Varteksov direktor tražio Mamića novac da vrati dugove!
06.05.2010.
u 09:11
Kolateralne žrtve što Varteks i Međimurje nisu dobili licencije bit će dva sljedeća najslabije plasirana kluba.
Pogledaj originalni članak

Varteks, Međimurje, Hrvatski dragovoljac i Solin primili su u utorak navečer rješenja Žalbene komisije Hrvatskog nogometnog saveza u kojima piše da nisu dobili licencije za nastup u Prvoj HNL sljedeće sezone! Bude li, dakle, HNS dosljedan sebi i svojim odlukama, u sezoni 2010./2011. gledat ćemo prvoligašku karavanu s 12 klubova, jer je takva odluka Skupštine HNS-a iz lipnja 2008. godine.

Tada je, naime, rečeno da će se liga sa 16 klubova smanjiti na 12, ne dobije li samo jedan klub prvoligašku licenciju! Konkretno, iz prve lige ispada Croatia Sesvete po plasmanu (iako je dobila licenciju!), a u ligu ulazi drugoligaš Split. Uz Varteks i Međimurje, koji će biti preseljeni u niži rang natjecanja, kolateralne žrtve toga što Varteks i Međimurje nisu dobili licencije bit će dva sljedeća najslabije plasirana kluba, a trenutačno su to Inter i Zagreb (po 30 bodova)! No, dva su kola do kraja i u zoni ugroženih još su Zadar i Istra 1861 (po 31 bod).

U četvrtak će predsjednik Žalbene komisije HNS-a Igor Meznarić objaviti te podatke na konferenciji za novinare. Treba naglasiti da je odluka Žalbene komisije konačna i da se više nikako ne bi smjela mijenjati! Odjel za licenciranje HNS-a ostao je čvrst i krut, unatoč pritiscima držao se paragrafa i nije odstupio ni za milimetar. Što je jedino ispravno, jer je doista krajnje vrijeme da se jednom prekine s kompromisima.

No, kod nas ništa nije nemoguće, nerijetko su "viši interesi" krojili broj klubova u prvoj ligi, pa neće biti neočekivano izmudrija li se i sad u famoznom laboratoriju HNS-a (nekakva arbitraža) "rješenje". Bude li tako, bit će to još jedan udarac našem nogometu.

Pogledajte na vecernji.hr