NK VARTEKS Krojači gostuju u Kostreni u Kupu Hrvatske

Varteks protiv Pomorca kao u prvoligaškom derbiju

Foto: Foto: Darko Gorenak
Varteks protiv Pomorca kao u prvoligaškom derbiju
28.10.2008.
u 15:02
Pogledaj originalni članak

Nogometaše Varteksa očekuje novi ispit nakon odlične predstave i pobjede u Kranjčevićevoj protiv Zagreba. U susretu protiv Pomorca u Kostreni krojači traže ulazak u četvrtinu finala kup-natjecanja.

Zabrinutost suđenjem
– Izvukli smo jako teškog protivnika, koji je izuzetno agresivan na domaćem terenu. No vjerujem da smo ipak daleko kvalitetnija momčad i da ćemo na kraju uspjeti u svom naumu – optimističan je u najavi utakmice Varteksov trener Dražen Besek.

Kup-utakmice prepune su iznenađenja. Na prethodnoj stubi već su zapela dva prvoligaška kluba, Šibenik i Osijek, dok je Varteks na gostovanju kod trećeligaša Mladosti iz Cernika izvukao tek minimalnu pobjedu u samoj završnici utakmice.

– Kup uvijek skriva neke zamke. Ne pobjeđuju uvijek kvalitetnije momčadi, pa će se trebati itekako pomučiti u Kostreni. Od igrača tražim da susretu pristupe kao da je riječ o prvoligaškom derbiju. Tek tada možemo se nadati uspjehu – poručuje Besek.

Varteksov trener posebno brine suđenje.

– Mnogo će ovisiti o kriteriju. Ako sudac dopusti grubu igru, sve bi moglo otići u nepovoljnom smjeru za nas. Ipak, nadam se da će i sudac biti na prvoligaškoj razini.

Pobjeda u Zagrebu ostvarena je s tri napadača u sastavu. Kako se ekipa koja pobjeđuje ne mijenja, bi u Kostreni trebala istrčati ista jedanaestorka.

Sastav kao u Zagrebu
– Kako sada stvari stoje, tako će i biti. Vjerujem da si i protiv Pomorca možemo agresivnom igrom prema njihovu zadnjem redu znatno olakšati posao. Napadači su pokazali da su u dobroj formi. Svi preduvjeti za dobru igru i dobar rezultat su ovdje – zaključio je Besek.

Utakmica u Kostreni igra se s početkom u 14 sati.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr