TUŽNI TRENUCI...

VIDEO Prvi lampioni se pale kod kuće Cice Kranjčara

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Zagreb: Građani pale svijeće ispred zgrade u kojoj je živio Zlatko Kranjčar
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Zagreb: Građani pale svijeće ispred zgrade u kojoj je živio Zlatko Kranjčar
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Zagreb: Građani pale svijeće ispred zgrade u kojoj je živio Zlatko Kranjčar
01.03.2021.
u 12:12
Pale se prvi lampioni pred Cicinom kućom...
Pogledaj originalni članak

Hrvatsku je potresla još jedna tragična vijest. Preminuo je Zlatko Cico Kranjčar u 65. godini života. Legenda Dinama i hrvatske nogometne reprezentacije napustila nas je nakon kratke i teške bolesti.

Muk na Dobrom dolu. Pripremile su se velike terase za otvaranje kafića, a samo par ljudi sjedi na terasi šuti i gleda u lampione. Nitko nije htio davati izjavu, a u Konzumu pokraj rasprodani su svi lampioni...

Pred njegovom kućom u Zagrebu se pale prvi lampioni. Prigodno, oni su plave boje, one koja je obilježila Cicin život. 

Cico je bio u Dinamu je od svoje desete godine života i u njemu je ostao kao igrač sve do 1983. godine. Trener Mirko Bazić doveo ga je u prvu momčad, a u prvoj je postavi od 1974. Prva utakmica koju je odigrao bila je u hrvatskom derbiju protiv Hajduka.



Ukupno je odigrao 261 utakmicu u prvenstvu, 28 u Kupu te 18 u europskim kupovima za Dinamo te postigao 98 golova u prvenstvu.  S Dinamom je 1981./1982. osvojio naslov prvaka. Odigrao je više utakmica u Kupu europskih prvaka, Kupu UEFA i Kupu pobjednika kupova. S Dinamom je došao do naslova osvajača Kupa maršala Tita 1979./1980. i 1982./1983., finala Kupa maršala Tita 1975./1976. i 1981./1982.


POGLEDAJTE VIDEO:

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.