Zgodna sportašica

Uzela američku putovnicu, ali izabrala hrvatskog momka

Foto: Dino Stanin/Pixsell
Uzela američku putovnicu, ali izabrala hrvatskog momka
22.08.2019.
u 12:06
Bernarda je prije sedam godina bila seniorska prvakinja Hrvatske, ali je nezadovoljna uvjetima (u Zadru nema teniske dvorane) napustila domovinu
Pogledaj originalni članak

Najbolje dane svoje teniske karijere bilježi 24-godišnja Zadranka s američkom putovnicom Bernarda Pera. Ušla je u četvrtfinale WTA turnira u New Yorku pobijedivši poznatu češku tenisačicu Barboru Strycovu (32. na WTA listi), polufinalisticu ovogodišnjeg Wimbledona, s 3:6, 6:2, 6:1. 

– Tek sam u drugom setu našla pravu ravnotežu između previše agresivnog i previše pasivnog načina igranja. Iza mene su dva uspješna tjedna (polufinala u Jurmali i Lausannei – op. a.), a sad ovu priču na betonu želim odvesti do kraja. I dalje žestoko! – poručila je Pera koja uživa u najboljem plasmanu karijere. U ponedjeljak će u najgorem slučaju biti 64. na svijetu. 

Bernarda je prije sedam godina bila seniorska prvakinja Hrvatske, ali je nezadovoljna uvjetima (u Zadru nema teniske dvorane) napustila domovinu i počela nastupati za SAD. S obitelji živi u New Jerseyu, ali je često u Zadru pa je i prohodala sa Zadrovim košarkašem Kristijanom Krajinom.

>>> Pogledajte veliko finale turnira 'Gem Set Hrvatska' na Šalati

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ČE
četverac
17:50 26.08.2019.

Bolje nego da je obrnuto.