Valter Matošević

Užas, jedva govorim, teško biram riječi... Ne znam može li se izgubiti na teži način!

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Hrvatska - Norveška
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Hrvatska - Norveška
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Hrvatska - Norveška
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Hrvatska - Norveška
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Hrvatska - Norveška
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Hrvatska - Norveška
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Hrvatska - Norveška
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Hrvatska - Norveška
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Hrvatska - Norveška
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Hrvatska - Norveška
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Hrvatska - Norveška
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Hrvatska - Norveška
Foto: Goran Kovacic/pixsell
07.01.2009.,Rijeka - Bivsi golman hrvatske rukometne reprezentacije Valter Matosevic na rehabilitaciji kod Dejana Misture Photo: Goran Kovacic/Vecernji list
28.01.2017.
u 15:07
A sad dolazi ono najteže, ta utakmica za broncu u trenucima kad još nije preboljen ovaj poraz. I zato su Slovenci u laganoj prednosti, iako se nadam da će dečki negdje pronaći zadnje atome snage
Pogledaj originalni članak

Užas, jedva govorim, teško biram riječi... Ne znam može li se izgubiti na teži način! Ovo je strašno, dugo ćemo se sjećati ove utakmice, ove propuštene prilike, plasman u finale na velikim natjecanjima opet je, na žalost, ostao samo san. Ali, svaka čast dečkima, ništa im, baš ništa ne mogu zamjeriti, dali su sve od sebe i nisu slavili samo zato jer im je sreća okrenula leđa.

Odigrali smo odlično i u obrani i u napadu, Norvežani su adekvatno odgovorili i bila je to izvanredna utakmica ravnopravnih suparnika. Mi smo koristili naše adute, oni svoje, potrošili su se i jedni drugi do krajnjih granica i na kraju su odlučivale nijanse. Norvežani su se u tim produžecima bolje snašli.

Eh, taj sedmerac... Dugo će se pričati o tome, 22-godišnji Norvežanin Torbjörn Sittrup Bergerud postao je junak dvoboja, a naš Zlatko Horvat tragičar. Bio sam vratar, znano mi je to prokletstvo tih sedmeraca u kojima je uvijek vratar u prednosti – obrani li taj udarac, onda je junak, primi li gol, nikome ništa. Pa čak i u ovoj situaciji, kad je primljeni gol značio Norvežanima i poraz, Bergeruda nitko ne bi poprijeko pogledao da ga nije obranio!

Međutim, Horvata ne treba prozivati, kamoli pribijati na križ! Treba, naime, imati hrabrosti dohvatiti loptu u toj posljednjoj sekundi. Neki će postaviti upit je li uopće Horvat trebao izvesti taj sedmerac nakon što nešto ranije nije iskoristio kazneni udarac. Dobro poznajem Horvata i uvijek bih mu dao loptu! Uvijek! I da se sve ponovi, opet bih njemu dao da izvede ključni sedmerac, jer ih je i u Zagrebu i u reprezentaciji izveo nebrojeno mnogo i svakako je zaslužio zbog čvrstine karaktera i samopouzdanja izvesti taj udarac. Tehnički je Horvat dobro tukao, ali Bergerud je čudesno reagirao...

A sad dolazi ono najteže, ta utakmica za broncu u trenucima kad još nije preboljen ovaj poraz. I zato su Slovenci u laganoj prednosti, iako se nadam da će dečki negdje pronaći zadnje atome snage i doma se vratiti s brončanom medaljom...

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

DU
Deleted user
15:38 28.01.2017.

Golubovi naši! Ne plačite! Mi vas volimo! Neizmjerno!

KO
kokica2006
16:25 28.01.2017.

U svakom sportu nasi sportasi daju sve od sebe. Kada bi ijedan dosadasnji izbornik u bilo kojem sportu bio barem mali djelic imaginarnih 'problema', lako bi se sve rijesilo. Kod nas je mentalitet: kad pobijedis jednu utakmicu, najbolji si na svijetu, ako izgubis, imas najgore i igrace i izbornika na svijetu. Ljudi kao da ne shvacaju da u sportu jednostavno postoji i faktor srece koji ce jednom donijeti prevagu na tvoju stranu, a nekad na tudju i to je tako. Nije se rodio niti ikad hoce izbornik koji ce biti dovoljno dobar za nasu reprezentaciju. Osporavani izbornici koji su po komentatorima dno dna su bili redom Bilic, Kovac...jesu li oni doista toliko losi, pogledajte wh i eintracht samo-kvalitetu ekipe i rezultate koje postizu. Secer na kraju zbog kojeg bi me neki najradije utopili u Savi: NAJBOLJU igru do sada vatreni su imali pod Cacicem, a vi osporavajte koliko vam drago.Svi cekaju da se spotakne na nekom protivniku pa da opet postane samo serviser tv-a. Babic je protiv Spanjolske vukao nevjerojatno pametne odluke, citao igru kao iz rukometnog prirucnika. Vanjski napadaci nam jednostavno trebaju sazrijeti, a za to je potrebno iskustvo, mladi su i pred njima je svijetla buducnost. Kad se to desi, preuzimat ce odgovornost u kljucnim trenucima utakmica i to je to. Nista ne ide na silu. Sretno kaubojima veceras!

DE
deda1234
16:07 28.01.2017.

kapa dole i za ovo!