Vaterpolski SP

Utjeha za dupine: Izgubili smo od prvaka svijeta - Italije

Foto: Marko Lukunić/Pixsell
Utjeha za dupine: Izgubili smo od prvaka svijeta - Italije
30.07.2011.
u 16:40
Vaterpolisti Italije osvojili su naslov svjetskih prvaka nakon što su nakon produžetaka u finalu pobijedili Srbiju 8:7 (6:6).
Pogledaj originalni članak

Prvi je to naslov naših prekomorskih susjeda nakon 1994. godine, kad su kod kuće bili bolji od Španjolske.

Finalna utakmica bila je puna preokreta. Talijani su vodili nakon prve četvrtine 1:0, u drugoj su jedina dva pogotka postigli Srbi i poveli 2:1. Zatim su u trećoj četvrtini opet briljirali azzurri te tu dionicu dobili 4:1 te u zadnju četvrtinu ušli s 5:3. No, Srbi se, kao i protiv Mađara u polufinalu, vraćaju u igru i uspijevaju izboriti produžetak. U dodatnih 10 minuta igre, Talijani su bili prisebniji i bolji te na kraju slavili 8:7.

Tako se, eto, i naša reprezentacija može tješiti da je izgubila od svjetskih prvaka. Ako je to uopće ikakva utjeha...

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

HE
heraklit88
22:18 30.07.2011.

Vaterpolo beskrajno glupo zvuči i tu angliziranu riječ koja ništa ne znači treba hitno promijeniti. Predlažem riječ: vodomet, a igrači bi se zvali vodometaši. Objašnjenje: Ako se Fussball na njemačkom zove nogomet (Fuss (noga) + ball (lopta)), a Wasserball kažu za ono što mi zovemo vulgarno vaterpolo (Wasser (voda) + ball (lopta)) najbolja riječ je vodomet, jer ako postoji nogomet, rukomet itd. ne vidim zašto se ne bi vaterpolo zvao vodomet. Glupanima koji ništa ne znaju o jeziku to može izgledati smiješno, ali ne znaju da je tako nastala i najobičnija riječ nogomet koji je „izmislio “ Bogoslav Šulek dok vaterpolo nije ni postojao. A boks treba zvati šakanje, boksači su šakači kako su i se zvali sve do 1918g.

TO
toniiii
17:14 30.07.2011.

žao mi je i mi hrvati izgubili smo od Talijana ali bili su bolji ali drago mi je jer je srbadija popušila ko mali majmun i ide pognute glave i podvijena repa pa se sad bahatite a da ste kako igrali protiv nas to bi vam tek bila lekcija...Bravo italija....

MA
mališa
17:14 30.07.2011.

Kakvih dodatnih 10 minuta, igraju se dva produžetka od po 3 minuta.