OPROŠTAJ U BOLI I SUZAMA

Umjesto najveće senzacije, Ana Konjuh postala najveća pehistica

Foto: Reuters
Ana Konjuh
Foto: Reuters
Ana Konjuh
Foto: Reuters
Ana Konjuh
Foto: Reuters
Ana Konjuh
Foto: Reuters
Ana Konjuh
Foto: Reuters
Ana Konjuh
Foto: Reuters
Ana Konjuh
01.07.2016.
u 20:40
Nakon nastupa u Wimbledonu Ana je u planu imala kratke pripreme, želja joj je bila nastupiti na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. No, tu je još u čekaonici, šesta je rezerva na ITF-ovj listi.
Pogledaj originalni članak

Snimka tog događaja obišla je svijet. Kada Ana Konjuh, želeći spasiti jednu “skraćenu” lopticu, trči prema njoj i nezgodno staje na nju desnom nogom. Vidi se kako se desni gležanj neprirodno izvrće i kako Ana šepajući dolazi do klupe. Bilo je i boli i suza, tražila je i dobila podulju medicinsku stanku. Ana je nastavila meč s bandažom, ali se jedva kretala.

Nesretni 15. gem

Dogodilo se to u meču s Poljakinjom Agnieszkom Radwanskom u četvrtak, pri omjeru 7:7 u trećem setu. Trećoj tenisačici svijeta nakon toga je put do pobjede bio otvoren, konačni rezultat glasio je 6:2, 4:6, 9:7 za nju. Planirano je ušla u treće kolo wimbledonskog turnira.

No, sve se to ne bi dogodilo da je 18-godišnja Dubrovčanka prije toga iskoristila barem jednu od tri meč-lopte. Prvu je imala pri vodstvu 5:3, na servis Radwanske. Potom je pri 5:4 servirala za meč i imala još dvije-meč lopte. Nije ih iskoristila. Pri 6:5 opet je servirala za meč, ali opet ništa. Kao da je morao doći nesretni 15. gem.

I umjesto da se raduje novoj senzaciji, jučer je Ana dan provela u liječničkim ordinacijama. Tek će se, naime, detaljnim i dodatnim pretragama saznati o kakvoj je ozljedi riječ i koliko će duga biti stanka za oporavak. Prve procjene govore da je došlo do istegnuća ligamenata desnog gležnja i da su pred Anom dva do tri tjedna pauze.

Nakon nastupa u Wimbledonu Ana je u planu imala kratke pripreme, želja joj je bila nastupiti na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. No, tu je još u čekaonici, šesta je rezerva na ITF-ovj listi. Sad je neizvjesnost oko njezina nastupa još veća jer će ovisiti i o tome koliko je teška njezina ozljeda.

No, znamo da Ana žarko želi braniti boje svoje domovine u Brazilu, pa ni tu mogućnost ne treba isključiti. Nešto novih otkaza će zasigurno još biti.

Dokazala da se može “fajtati”

No, kako god završila ta priča s Rijom, Ana je u Londonu nekoliko poena odigrala fantastično i dokazala da se može “fajtati” i s najjačima. Malo je nedostajalo da bude proglašena najvećom senzacijom. Umjesto toga, postala je najveća pehistica. Takav je (teniski) život.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.