PREDSTAVLJEN U TURSKOJ

Ukić: Fenerbahçe je jedino na što sad mislim

Foto: Željko Hladika
Ukić: Fenerbahçe je jedino na što sad mislim
12.01.2010.
u 14:03
Hrvatski košarkaški reprezentativac Roko Leni Ukić predstavljen je u istanbulskom Fenerbahçeu. U turskom bi se euroligaškom klubu naš razigravač trebao zadržati šest mjeseci.
Pogledaj originalni članak

Potpisivanje ugovora i konferencija za novinare održani su u novinarskom salonu Fenerbahçeova stadiona Sükrü Saracoglu, a činu je nazočio i klupski direktor Nedim Karakaş, koji je i prvi progovorio o "jakom transferu", o čemu piše službena internetska stranica kluba.

- Teško je pronaći igrača koji bi kvalitetom mogao pojačati momčad. Ukić, hrvatski reprezentativac, posljednjih se godina razvio u jakog igrača i moći će nam pomoći. S njime u kadru postali smo jači, a dobili smo ga u bescjenje - veli Karakaş koji si je dao truda novinarima predstaviti Ukićev igrački razvoj u jakim europskim klubovima (TAU Ceramica - današnji Caja Laboral, Barcelona, Lottomatica) i NBA ligi te nastupima za Toronto Raptorse i Milwaukee Buckse.

Potom je pred novinare stao hrvatski košarkaš.

- Odigrao sam za Milwaukee nekoliko dobrih utakmica, a potom zasjeo na klupu što mi se nikako nije svidjelo. Imao sam nekoliko europskih ponuda, ali sam se odlučio za Fenerbahçe - kaže Ukić koji bi debitirati trebao za turski sastav već u četvrtak u domaćem dvoboju 10. euroligaškog kola protiv Žalgirisa te dodaje:

- O toj utakmici ovisi nam cijela sezona. Moramo je dobiti.

- Protiv Litavaca moramo tražiti pobjedu nakon nekih razočaravajućih rezultata. Na nama je pritisak pobjeda, a na meni da odigram dobru utakmicu i pomognem. Zbog toga sam i došao ovamo.

- U ovome trenutku ne razmišljam o NBA ligi već o tome da se predstavim u dobrome svjetlu u ovome klubu. Što će se dogoditi za šest mjeseci ne znam, sada sam ovdje i to je ono što mi je aktualna zanimacija - kazao je Ukić i zaključio:

- Zbog pravila koja su na snazi u Europi i ne dopuštaju nošenje jedinice na dresu, odlučio sam se za broj četiri.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OB
-obrisani-
14:12 12.01.2010.

Sjajan igrač. Očito je bio mnogo predobar za Milwaukee Bucks i ostali igrači se nisu uspijeli uklopiti u njegov talenat i sposobnosti.