Ivana Kapitanović

Uhvatile su zadnji let za Lijepu našu: Bilo je užasno, nažalost tako je i sada

Foto: Igor Kralj/Pixsell
Ivana Kapitanović
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Ivana Kapitanović
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
Ivana Kapitanović
24.03.2020.
u 18:08
- Kada su u klubu shvatili da ovo neće biti kratkog vijeka, rekli su svim strankinjama da mogu otići svojim kućama. Tako je i bilo. U klubu su ostale samo domaće igračice – zaključila je hrvatska vratarka
Pogledaj originalni članak

Ivana Kapitanović i Tea Pijević, hrvatske rukometne vratarke, doslovce su se zadnjim avionom iz Metza vratile u Hrvatsku.

- Nije bilo smisla ostajati jer ne vjerujem da će se rukomet tako brzo u Francuskoj vratiti u dvorane. Ne znam zašto se ne proglase prvaci kao što su to već napravile Poljska, Švicarska, Njemačka. Ne znam ni što će biti s Ligom prvakinja.

Trenutačno smo u četvrtfinalu, a ideja da se završni turnir igra krajem kolovoza nema smisla. Jer, mnogi klubovi će do tada promijeniti rostere. Ja još uvijek ima ugovor s Metzom, ali je pitanje kada ću moći vratiti u klub. U Francuskoj su zatvorene granice, a i kod nas se ne smije napuštati mjesto prebivališta – rekla je Kapitanović.

Jasno, obje su naše vratarke trenutno u samoizolaciji.

- Doma sam u Solinu. Nisam mogla pozdraviti svoje najbliže jer nikad ne znate. Opet, kada se sjetim da smo do prekida stalno bile na putu, promijenila sam stotine aerodroma i mogla sam pokupiti virus bilo gdje. Samo tada nitko nije razmišljao tako, epidemija u Kini za nas sve je bilo "tamo negdje daleko" – istaknula je Ivana.

Kako je u samoizolaciji?

- Prilično dosadno. Odmaram, spavam, gledam serije. Samoća mi nije problem jer sam na nju navikla u Francuskoj gdje sama živim. Najviše mi nedostaju treninzi, Vježbam nešto sitno po stanu. Bojim se da će svi klubovi morati napraviti mini-pripreme ako dođe do nastavka prvenstva. Jer, svi sportaši nisu ni približno ostali u trenažnom procesu u kojem su kada su natjecanja u tijeku – priča Ivana.

Kako je bilo u Metzu kada je počela karantena?

- Užasno. Ljudi nisu smjele nigdje izlaziti. Tako je, nažalost, i danas. Kada su u klubu shvatili da ovo neće biti kratkog vijeka, rekli su svim strankinjama da mogu otići svojim kućama. Tako je i bilo. U klubu su ostale samo domaće igračice – zaključila je Ivana.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.