Teže do LP-a

Uefa promijenila sustav natjecanja u Ligi prvaka, opet će pogodovati velikima!

Foto: Reuters
Dodatne kvalifikacije ždrijeb
Foto: Reuters/PIXSELL
Soccer Football - Atletico Madrid v Real Madrid - UEFA Champions League Final - San Siro Stadium, Milan, Italy - 28/5/16 Real Madrid's Luka Modric celebrates with the trophy after winning the UEFA Champions League Action Images via Reuters / Carl Recine L
Foto: Reuters/Pixsell
Ždrijeb
Foto: Reuters/Pixsell
Ždrijeb
Foto: Reuters
Dodatne kvalifikacije ždrijeb
Foto: Reuters
Dodatne kvalifikacije ždrijeb
26.08.2016.
u 12:12
Španjolska, njemačka, engleska i talijanska liga imat će zajamčena četiri mjesta u grupnoj fazi natjecanja Lige prvaka od sezone 2018./2019.
Pogledaj originalni članak

Četiri vodeće europske nogometne lige na UEFA-inoj ljestvici – španjolska, njemačka, engleska i talijanska – imat će zajamčena četiri mjesta u grupnoj fazi natjecanja Lige prvaka od sezone 2018./2019. prema promjenama koje je u petak najavila Europska nogometna federacija.  

Prema sadašnjem sustavu, vodeće tri lige – Španjolska, Njemačka  i Engleska – imaju po tri mjesta dok se četvrtoplasirana momčad iz njihovih prvenstava treba proći dva kola doigravanja za plasman u grupnu fazu Lige prvaka.

Četvrtoplasirana liga, a to je trenutačno talijanska Serie A, ima zajamčena samo dva mjesta plus jedno u fazi doigravanja.

Što se tiče pete i šeste europske lige, njima će mjesto u grupnoj fazi Lige prvaka biti zajamčeni samo prvoplasiranoj i drugoplasiranoj momčadi, dok trećeplasirani mora proći doigravanje kao i ove sezone.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

DU
Deleted user
12:56 26.08.2016.

nama je svejedno u slo kakav je sustav natjecanja kad vse pratimo doma uz tv

DU
Deleted user
21:42 26.08.2016.

To je kompromis između one "NBA" nogometne lige koji su htjeli veliki klubovi i Lige prvaka.

PO
PowerPoint
12:20 26.08.2016.

Hm....čudno da UEFA u novom sustavu nije omogućila izravan ulazak u Ligu Prvaka, FK Hajdugovima d.o.o.....jer kako tovarski mediji pišu, to je najveći klub na svijetu s najboljim navijačima i najboljim stadionom...čudno da UEFA, FK Hajdugove d.o.o. nije stavila izvan konkurencije jer su toliko veliki i jaki!