Borba za Bastillu

U sukobu navijača Dinama i PSG-a uhićene 24 osobe, Hrvat ozlijeđen

Foto: Nino Strmotić
Miss Universe Dalmacije
06.11.2012.
u 08:01
Francuski ministar unutarnjih poslova još je prije nekoliko dana objavio da je sukladno dogovoru dviju policija i klubova zabranjen dolazak hrvatskim navijačima
Pogledaj originalni članak

U sukobu navijača Dinama i Paris Saint Germaina koji se dogodio sinoć u pariškom okrugu Bastille, a u kojem je sudjelovalo oko 30 naših i 50 francuskih huligana, privedena su 24 navijača, a jedan je hrvatski navijač teško ozlijeđen, prenosi francuski Le Monde. Svjedoci tučnjave ističu da su većina uhićenih Hrvati.

Francuski mediji pišu kako su tijekom okršaja letjele boce, kamenje i baklje, a stanovnici okolnih ulica potvrdili su da je policija brzo stigla na mjesto nereda i u žestokom obračunu s navijačima smirila situaciju i privela pripadnike obje navijačke skupine.

Francuski ministar unutarnjih poslova još je prije nekoliko dana objavio da je sukladno dogovoru dviju policija i klubova zabranjen dolazak hrvatskim navijačima na utakmicu u Pariz, kao što je bio zabranjen i dolazak navijača PSG-a u Zagreb upravo kako bi se izbjegle ovakve scene.

Hrvatska policija očito je dobro obavila svoj posao i 80 navijača PSG-a koji su krenuli prema Zagrebu bez ulaznica za utakmicu vraćeno je s hrvatsko-slovenske granice, dok francuska policija, izgleda, nije uspjela zaustaviti nekoliko desetaka navijača Dinama da stignu u francusku prijestolnicu i obračunaju se sa stotinjak PSG-ovih navijača.

Pretpostavlja se da su u Francusku ušli dan prije kako bi izbjegli zabranu ulaska u zemlju koja je počela u ponoć 5. studenog, a tučnjava je navodno bila dogovorena. Iz francuske policije objavili su i da su ih hrvatske kolege obavijestili da se na put u Pariz sprema između 150 i 200 pripadnika BBB-a koji će pokušati ući na utakmicu.

Utakmica između PSG-a i Dinama igra se večeras u 20.45 sati na Parku prinčeva.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 30

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
08:28 06.11.2012.

Hm Sva sreća da je zatvor Bastilla blizu. Još samo da ima neki građanim Robespierre blizu, pa da malo pokrene koju manju giljotinicu, da ovi kreteni s jedne i druge strane malo osjete pravu bol, ne bi im padale na pamet dogovorene tučnjave i uništavanje tuđe imovine. Nadam se da su policijoti bili dovoljno "nježni", jer ovdje se ne radi o navijačima nego o razbojnicima koji sramote ostale sugrađane i državljane.

DO
dobravečerhr
08:54 06.11.2012.

Stoka...

Avatar dinameze
dinameze
08:21 06.11.2012.

glupi francuzi kak ne kuže da su ovi bbb i zzd došli pokazati svoje DEMOKRATSKE metode za boljitak "voljenog"kluba.zna se dobro da su bbb-i mamiću okrenuli leđa nakon brana kad ih nije (mogao ili htio)izvukao iz zatvora.no ipak je to bila norveška uređena država gdje svako odgovara za svoje postupke.nadam se da je među uhapšenima i kregar josip tzv.prof.