Slaven Belupo - Dinamo 0:3

Pjaca pogotkom proslavio rođendan u uvertiri za kup

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Slaven Belupo - Dinamo
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Slaven Belupo - Dinamo
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Slaven Belupo - Dinamo
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Slaven Belupo - Dinamo
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Slaven Belupo - Dinamo
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Slaven Belupo - Dinamo
06.05.2016.
u 19:47
U prvoj utakmici 35. kola Prve HNL Dinamo je u Koprivnici pobijedio Slaven Belupo sa 3:0. Strijelci za plave bili su Pjaca, Sigali i Hodžić. Za Dinamo su debitirali Adrian Šemper i Ivan Božić
Pogledaj originalni članak

Utakmica u Koprivnici bila je trenerima Zoranu Mamiću i Željku Kopiću provjera uoči mnogo važnijeg susreta koje njihove momčadi igraju u utorak, 10. svibnja (18 sati), u osječkom Gradskom vrtu – finale kupa.

Od hrvatske samostalnosti to je 25. finale u kojem će Dinamo braniti lanjski naslov koji su osvojili protiv Splita boljim izvođenjem jedanaesteraca (0:0 - 4:2).

Dinamo je u Koprivnici pobijedio Slaven Belupo s 3:0. U 15. minuti gosti su imali prvu veću prigodu. Machado je ubacio iz prekida, najviši u skoku bio Benković koji puca glavom, ali domaći vratar Rozman uspješno je zaustavio njegov pokušaj. Nešto poslije, udarac je isprobao i Hodžić, ali je lopta otišla iznad vratnice.

Tada se i Slaven budi, stvara nekoliko prilika, od kojih su najveće imali Međimorec i Križman.

Mreža Adriana Šempera, debitanta na Dinamovim vratima, ostala je netaknuta. Uz Šempera u momčadi plavih debitirao je još Ivan Božić, a prigodu su ponovno dobili Filip Benković, Bojan Knežević i Amer Gojak.

 A kada nisu zabili farmaceuti, učinili su to gosti. U 35. minuti strijelac za plave bio je Marko Pjaca. Osmi pogodak za Dinamo ove sezone, a četvrti u zadnje četiri utakmice Marku će biti posebno drag jer je zabio na svoj 21. rođendan. 

Zagrebački je sastav nastavio napadati i iz prilike ponovno zabio. Drugi je pogodak za Dinamo u 44. minuti zabio je Leonardo Sigali koji je u Koprivnici nosio kapetansku vrpcu.

Nakon odmora ritam igre je pao, a trener Mamić u igru je uvodio mlade snage. Tako je u drugom dijelu prve minute u seniorskom dresu odigrao Ivan Božić.

Zadnjih desetak minuta Dinamo je igrao s igračem manje, jer je zbog ozljede igru morao napustiti Domagoj Pavičić. Trener Mamić sve tri zamjene obavio je mnogo ranije.

Jednu od boljih prigoda u drugom dijelu imao je Slaven u 83. minuti. Ozobić je gađao iz slobodnog udarca, ali je lopta otišla pored Dinamovih vrata.

U 89. minuti Hodžić je zabio za 3:0 tako što je u solo-akciji prebacio loptu preko istrčalog vratara Rozmana.

>>Dinamo želi dovesti Medeirosa iz Sportinga!

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

LU
lukivoda
19:54 06.05.2016.

Kopić novi ljubimac novinara VL nakon Keka dobil laka tri komada pa su danas opet karmine u večernjaku.

ED
europski dinamo
20:23 06.05.2016.

Slaven pustio Dinamu da osigura naslov tako da Slaven osvaja kup. Jeli ok teorija?