Dugo ga ne vidjesmo

Tvoje lice zvuči poznato: Jeste li primijetili tko se u srijedu pojavio u loži?

Foto: Igor Kralj/Pixsell
Svečana loža
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Svečana loža
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Svečana loža
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Svečana loža
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Svečana loža
07.11.2019.
u 10:36
Canjuga je s mjesta predsjednika Dinama smijenjen u travnju 2000. godine
Pogledaj originalni članak

Rijetko kada su se Bad Blue Boysi slagali s uglednicima iz svečane lože. Istina, pamte se i neka kraća primirja, ali uglavnom tu nije bilo prevelike ljubavi. Naprotiv.

Doduše, otkako se Zdravko Mamić zbog presude da je izvlačio novac iz Dinama  preselio u Međugorje, Bad Blue Boysi u pjesmi su se daleko više posvetili ljubavi prema voljenome klubu. Da su primijetili tko se sinoć pojavio među istaknutim gledateljima, slutimo da bi se prisjetili starog repertoara.

Zlatko Canjuga, glavom i bradom. Otkako je smijenjen s mjesta predsjednika Dinama tamo još u travnju 2000. godine, nije se često pojavljivao u Maksimiru, što i ne čudi jer se navijačima silno zamjerio.

Načelno je sporno bilo ime Croatia, ali pljuštale su tu i druge obostrane i vrlo teške uvrede.

– Ovdje u Gradu Zagrebu imam protiv sebe jednu skupinu komunističkih provokatora. I ta je skupina povezana s određenim ljudima, rekao bih čak službama, ne službama iz hrvatskoga miljea. To su pojedinci koji se od 1990. godine ne mire s time da postoji hrvatska država – kazao je jednom prilikom u izjavi za HRT Canjuga, na što mu Bad Blue Boysi nisu ostali dužni.

Posvetili su mu zauzvrat nekoliko pogrdnih pjesama, a ni gradske fasade nisu ostale pošteđene uvredljivih poruka. Istina, Canjuga je pri odlasku iz kluba u pomirljivome tonu kazao da mu je pokojni predsjednik Republike Hrvatske Franjo Tuđman na samrti kazao da "vrati djeci ime Dinamo", ali Bad Blue Boysima to više nije bilo važno.

Svoj su dugogodišnji rat dobili.

Foto: Igor Kralj/Pixsell
Svečana loža

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 26

Avatar Django
Django
11:26 07.11.2019.

Dinamo je tek sada došao po kvaliteti tamo gdje je bio u vrijeme Canjuge. Pobjede nad Partizanom i Grasshoppersom od 5:0 (obje 1997.), nad Celticom od 3:0 (1998.), Portom od 3:1 (1998.), Ajaxom od 1:0 (1998.) neodlučeno bez pogodaka kod Manchester Uniteda (1999.). U to vrijeme (1996-1999) Dinamo je dva puta nastupio u grupnoj fazi Lige prvaka (1998., 1999), i nije pri tome bio “kanta za napucavanje”. Vrijednost kluba bila je 60M Eura. Poslije Canjuge kola su krenula nizbrdo umjesto da se održava kvaliteta i napreduje. Eto, toliko dobroga su nam priuštili BBB i “sveto ime”. Koji su nam, da se i to spomene - doveli Mamića u Dinamo.

AG
Agricola
13:07 07.11.2019.

Tuđman to sigurno na samrti nije rekao jer je i na samrti znao tko je i kako uveo to ime dinamo 1945.

ZB
Zoki-Bijela
14:42 07.11.2019.

Palite vatru bagro umisljena