Ma, kakva 1001 noć

Turci se motiviraju bečkom utakmicom

Foto: Reuters
Turci se motiviraju bečkom utakmicom
09.11.2011.
u 19:40
Utakmica u Beču 2008. neće biti motiv samo našim reprezentativcima, istom taktikom poslužili su se i u turskom stožeru.
Pogledaj originalni članak

Naime, pomoćni trener Oguz Cetin nakon treninga pustio je igračima cijelu snimku bečke utakmice.

– Želio sam podsjetiti igrače da u igri protiv Hrvatske moraju biti ratnici, da se ne smiju predati do zadnje minute – objasnio je Cetin.

Igrač Galatasaraya Colin Kazim zbog lakše ozljede upitan je za prvi dvoboj s Hrvatskom, no u jučerašnjem razgovoru Hiddink mu je poručio: "Napravi sve što moraš da budeš spreman, trebam te."

Inače, Hiddink je karika kojoj Turci najmanje vjeruju. Čak i novi predsjednik turskog saveza Mehmet Ali Aydinlar javno pokazuje nesimpatije prema Nizozemcu. Nedavno je izjavio da će Hiddink sigurno otići bez obzira na plasman ili rezultat na EP-u 2012. Već je i odredio nasljednika, trenera prvoligaša Belediyespora Abdullaha Avcija. Najbolji turski igrač Nuri Sahin, koji zbog "ozljede" neće igrati protiv Hrvatske, obratio se turskoj javnosti.

– Igrao sam 25 minuta za Real, no to je bilo pri rezultatu 5:1, kada više nisam mogao ništa pokvariti. Utakmice protiv Hrvatske sasvim su druga priča, u njima morate biti sto posto psihički spremni. A ja to nisam nakon toliko duge stanke – kazao je Sahin te zaželio sreću svojim suigračima iz reprezentacije.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

OB
-obrisani-
20:26 09.11.2011.

Nevjerovatno koliko ima u našoj Sloveniji navijača Turske, Grčke, Engleske ili Ukrajine kada te repke igraju protiv Hrvatske...

C1
crotex 1
22:54 09.11.2011.

EUJunuze,kako ćeš preživjeti kad Hrvatska ode na EP?U međuvremenu potraži nejakav lijek protiv zavisti inače ćeš da pukneš.Konačno priznaj da nisi Slovenac,biti će ti lakše.

VK
vražje_kopito
19:54 09.11.2011.

neka stave erdogana da im igra taj će im pomoć sigurno, koliko je sposoban prijetit, samo na buku mozda daju gol,...