VN Brazila

Trojac ostaje u igri, u Abu Dhabiju "na nož"

Foto: 'ANTONIO SCORZA'
Trojac ostaje u igri, u Abu Dhabiju "na nož"
07.11.2010.
u 20:09
Alonso ima tek osam bodova ispred Webbera, odnosno 15 ispred Vettela i 24 ispred Hamiltona, te tvrdi: Ne brinem, riješit ću to sljedeći vikend u Aziji
Pogledaj originalni članak

Šampanjcem su se u Sao Paolu špricala trojica pilota koja su utrku prije kraja ostala u igri za naslov prvaka. Sebastian Vettel s najviše stepenice, Mark Webber desno od njega te Fernando Alonso kao trećeplasirani.

Poredak sličan onome koji je dva dana ranije najavio naš stručnjak za Formulu 1 Mladen Jergović, koji im svima odgovara...

– Dio utrke bio je uspavanka, osim za vozače i njihove mame. Dogodilo se što smo očekivali, utrka za tjedan dana u Abu Dhabiju odlučit će prvaka, sve je otvoreno – ponovio je Jergović.

Hamilton otpao iz utrke

Poredak je ostao isti, samo se bodovni razmak smanjio. Alonso ima tek osam bodova ispred Webbera, odnosno 15 ispred Vettela i 24 ispred Hamiltona. Dijelit će ih se točno 25. Bez ekshibicija, oprezno i s nogom na gasu laganom kao kamilica odvozila je četvorka koja se borila za naslov utrku na Interlagosu, nitko se nije bacio na glavu, jer i najmanji kiks izbacio bi ih iz kalkulacija. Ironično, Lewis Hamilton, jedini koji je to trebao napraviti, a nije - ispao je iz utrke. Prvak može postati ako sva trojica odustanu, što je potpuno nerealno.

– Startao sam odlično, pretekao Nicu Hülkenberga na prvom zavoju, a dalje sam samo morao kontrolirati razmak s čelne pozicije. Radio sam što je trebalo i dovezao auto čitav kući. Drago mi je i da smo osvojili naslov konstruktora, a šteta da se nisam još barem uspio riješiti i ovog tipa – pokazivao je Vettel nakon utrke na Marka Webbera.

– Slijedio sam te u stopu, ali nisam ti ništa mogao – odgovorio je Webber.

Vettelu brojke u prilog

Fernando Alonso nije ronio suze što su plavi bolidi do cilja stigli prije njega. Da ostane na vrhu poretka bilo mu je dovoljno i treće mjesto.

– Dečki su bili prebrzi, izgubio sam vrijeme na prvih par krugova, šanse za pobjedu su mi otišle u vjetar. I ovaj podij mi odgovara, sretan sam kao dijete. Istina, i Sebastian i Mark imaju šanse, bit će gusto. Idemo riješiti ostalo u Abu Dhabiju – veli Alonso.

Budu li Alonso i Vettel sljedeće nedjelje identični po bodovima, a imaju isti broj pobjeda, drugih i trećih mjesta, Vettel bi bio prvak, jer ima - više četvrtih mjesta! Kalkulacija je mnogo, a "igra" se s ovim brojevima: Alonso 246, Webber 238, Vettel 231...

Velika nagrada Brazila, rezultati:

1. Sebastian Vettel (RBR-Renault)

2. Mark Webber (RBR-Renault) +4.2

3. Fernando Alonso (Ferrari) +6.8

4. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) +14.6

5. Jenson Button (McLaren-Mercedes) +15.5

6. Nico Rosberg (Mercedes GP) +35.3

7. Michael Schumacher (Mercedes GP) +43.4

8. Nico Hülkenberg (Williams-Cosworth) +1 krug

9. Robert Kubica (Renault) +1 krug

10. Kamui Kobayashi (BMW Sauber-Ferrari) +1 krug

Poredak vozača
:

1. Fernando Alonso (Ferrari) 246 bodova

2. Mark Webber (RBR-Renault) 238

3. Sebastian Vettel (RBR-Renault) 231

4. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) 222

Poredak konstruktora:

1. RBR-Renault 469 bodova

2. McLaren-Mercedes 421

3. Ferrari 389

4. Mercedes GP 202

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.