NEMA ODMORA Hrvatski rukometaši su morali odraditi lakši trening i na dan utakmice

Treniralo se i na dan utakmice

27.01.2009.
u 18:46
Pogledaj originalni članak

Ako ste mislili da rukometaši ne treniraju i na dan utakmice, varate se. Uoči susreta s Francuzima nije trenirao jedino Domagoj Duvnjak. Protiv Slovaka dobio je udarac u glavu pa mu se ispod oka ističe “šljiva”.

Ni Horvat, Anušić, Balić i Metličić nisu trenirali s momčadi. Vježbali su pod nadzorom kondicijskog trenera Danijela Jurišića u teretani na Ravnicama. Horvat i Anušić zato što su izvan 16 prijavljenih za drugi krug, a Balić i Metličić zato što su trebali predah od lopte (Balića je izbornik oslobodio i utakmice).

Duvnjak ostao u sobi
O tome nam je jučer govorio izbornik Lino Červar:

– Duvnjak se požalio na manje bolove pa nismo htjeli riskirati. Jura je s dečkima radio individualizirane treninge, da im doda malo snage. U Kutiji šibica trening smo podijelili ovako: krila su radila na frekvenciji koraka, skladu brzine ruku i nogu; drugi su imali šuterski trening s time da smo istrčali nekoliko kontri i da se radio isječak iz igre.

Poslije treninga uslijedili su opuštanje, ručak i dnevni odmor u sobama. U 18 sati održat će se posljednji sastanak u hotelu.

– Tada dajemo igračima posljednje informacije o suparnicima. Imamo snimatelja koji reže situacije koje pokazuju srce njihove taktike. Na kraju sastanka uslijedi motivacijski dio.

Červar kaže da jedino Hrvatska zagrijavanje obavlja u maloj dvorani nakon kojeg se vraća u svlačionicu:

– Tada slijedi presvlačenje u suhe dresove i posljednje trenerovo motivacijsko obraćanje igračima – kazao je Červar najavivši da će više igrati Zrnić i da će dati priliku Špremu.

Tračeri naljutili Balića
Naši su tijekom dana bili dobre volje. Jedino su novinari jedne “tabloidne” televizijske emisije naljutili Ivana Balića. Bilo je u hotelu i onih koji su diskretno pokušavali doći do ulaznica preko nekoga od članova stožera ili igrača.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr