RED BULL AIR RACE

Treća sreća za Britanca Bonhommea

Foto: VL
Treća sreća za Britanca Bonhommea
05.10.2009.
u 10:03
Britanac Paul Bonhomme osvojio je Red Bull Air Race Svjetsko prvenstvo 2009. sjajnim trijumfom u završnoj utrci sezone pred rekordnih 800 000 gledatelja.
Pogledaj originalni članak


Dvostruki viceprvak svijeta u Barceloni “stavio je točku na i” najzrelije letačke godine u karijeri, obranivši vodstvo u ukupnom poretku ispred branitelja krune Hannesa Archa. Austrijanac je u nedjelju išao na sve ili ništa, s maksimalnim rizikom, nakon što je u subotnjim kvalifikacijama savršenim letom smanjio Bonhommeovu prednost na tri boda. Ta subotnja uvertira imala je mnogo veću težinu od “običnog” boda koji pripada najbržem, bila je to velika prijetnja Britancu, koji nije smio promašiti postolje na završnom obračunu.



I izdržao je! A Arch je u finalnom letu četvorice "išao na nož", ostvario najbolje vrijeme, ali je u svome ruletu i griješio – te se sa 6 kaznenih sekundi spustio na četvrto mjesto i prepustio tron Bonhommeu.

Britansko slavlje u katalonskoj metropoli upotpunio je Nigel Lamb - drugim mjestom, a najbolji plasman sezone također je zabilježio i Nijemac Matthias Dolderer, treći. Dva nova lica na postolju u najneizvjesnijoj sezoni u petogodišnjoj povijesti Red Bull Air Racea.
Bonhommeova kruna je čvrsta kao čelik, čovjek nije silazio s postolja (tri pobjede i tri druga mjesta), ukupno 67 bodova. Arch se borio do kraja, ali 60 bodova bilo je dostatno tek za uvjerljivo drugo mjesto. Australac Matt Hall u svojoj je premijernoj sezoni pokazao veliku nadarenost te je s 36 bodova nadvisio iskusne “nebeske vukove” Kirbyja Chamblissa, Nicolasa Ivanoffa, Mikea Mangolda, Petera Besenyeija...Nikad dosad jedan “rookie” nije “ukrao” toliki plijen.

“Fantastično, hvala Barcelona”, kratko je, čim je radio-vezom primio vijest, kazao Bonhomme. Ima vremena za analize i velike riječi, Britanac je sve rekao na 6,4 kilometra dugačkoj stazi s 15 zahtjevno postavljenih vrata ispred plaže Maritim.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.