Pomlađivanja neće biti

Novi rukometni izbornik treba ojačati vanjsku liniju i naći specijalista

Foto: Reuters/PIXSELL
Men's Handball - Egypt v Croatia - 2017 Men's World Championship Second Round, Eighth Finals - L'Arena, Montpellier, France - 22/01/17 - Croatia's players celebrate after winning the match. REUTERS/Jean-Paul Pelissier
Foto: Reuters/PIXSELL
Hrvatska - Slovenija
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Hrvatska
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Hrvatska - Slovenija
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Hrvatska - Slovenija
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Hrvatska - Slovenija
Foto: Reuters/PIXSELL
Hrvatska - Slovenija
02.02.2017.
u 11:51
Na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj glavni je cilj medalja, po mogućnosti zlatna premda se nitko neće buniti ako bude srebrna ili brončana
Pogledaj originalni članak

Bez obzira na to tko će biti novi izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, može se očekivati da će zadržati većinu igrača koji su osvojili četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. No bit će sigurno nekih novih imena, pa čak i nekih povratnika, ovisi o tome tko će birati.

Jer, vremena za neka nova pomlađivanja neće biti. Na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj glavni je cilj medalja, po mogućnosti zlatna premda se nitko neće buniti ako bude srebrna ili brončana. Jer, ruku na srce, sljedeće godine bit će nekoliko jakih reprezentacija koje će nam stajati na putu – Norveška, Švedska, Francuska, Njemačka, Danska, Španjolska, pa čak i Slovenija ako njihov izbornik ostane Veselin Vujović.

Kakvu ćemo Hrvatsku realno gledati dogodine? Na vratima neće biti nekih velikih promjena – Filip Ivić, Ivan Pešić, Ivan Stevanović, Mirko Alilović. Teško da će se među ovu četvoricu umiješati netko peti. Na desnom krilu siguran je Zlatko Horvat, no pitanje je tko će biti drugi. Mnogi priželjkuju povratak Ivana Čupića koji nije baš legao Željku Babiću iz samo njemu znanih razloga. Na lijevom krilu Štrlek i Mihić su sto posto sigurni.

Mala je gužva na mjestu kružnog napadača. U svim varijantama prvi pivot trebao bi biti Marino Marić koji je u njemačkoj ligi jako napredovao u igri u oba smjera. On je idealan u napadu sedam na šest jer se zna dobro postaviti, zna dobro prihvatiti loptu i, što je najvažnije, uglavnom pogađa suparničku mrežu. Uz sve, sjajno može odigrati prednjega u obrani 5-1. Uz njega tu bi trebao biti Željko Musa za obranu 6-0. Novi izbornik tu može još koristiti Kozinu i Kontreca, možda čak i Vorija.

Vanjska linija trebala bi biti uglavnom ova iz Francuske, ojačana za Ivana Sliškovića na mjestu desnog vanjskog, Marka Kopljara na mjestu lijevog vanjskog i Domagoja Pavlovića na mjestu srednjeg vanjskog. Što se tiče specijalista za obranu, tu je Jakov Gojun, no ne bi bilo loše da se i tu nađe još jedna zamjena. Tako je Lino Červar u svojoj eri imao dva takva specijalista – Denisa Špoljarića i Davora Dominikovića. I nije to izgledalo loše...

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

KA
kažemja
12:06 02.02.2017.

Europsko prvenstvo je puno jače od svjetskog i trebat će nam jako dobar trener i igrači u top formi da bi osvojili medalju .Pa makar i brončanu.

PO
pompa1
13:14 02.02.2017.

Kažu Babić je neznalica, a jedan od znalaca koji ga neprestano kritiziraju ne zna ni kako se zovu pozicije na kojima igraju Slišković i Kopljar (Slišković je lijevi vanjski, a Kopljar desni vanjski). Babićev rezultat (4. mjesto, realno nas je doveo na sedmerac do finala) navodno je debakl, ali odjednom novi trener (koji će navodno biti puno bolji, jer Babić je navodno nesposoban) sa zdravom ekipom na domaćem terenu nema imperativ osvajanja zlata, dovoljna je bilo koja medalja. Kažu nitko se neće buniti. Naravno da neće, teško da će čovjek zahvaljivati nepoželjnima (Gospa, Bog, branitelji...), a onda će imati podršku medija i rezultat će biti manje bitan. Pogotovo ako trener bude onaj kojega mediji mole da dođe, a Zagreb ga je zamolio da ode zbog loših rezultata. Jer u Hrvatskoj će nam na putu biti jake reprezentacije, a na ovom prvenstvu su bili sve neki slabići i imali smo nikad jaču ekipu. Norveška je u polufinale ušla zato što je slaba, a ne zato što je igrala vrhunski rukomet. Pa tko više vjeruje u ove priče i da je Babić otišao zbog lošeg vođenja? Čovjek nije bio savršen, ali u zadanim uvjetima je ostvario maksimum, osim u Brazilu.

Avatar white socks
white socks
19:43 02.02.2017.

Karačića se mora vratiti jer jedino on može zamijeniti Duvnjaka u napadu u organizaciji igre, pa i u obrani, posebno 5+1.