Nakon uhićenja

HNS dobio upozorenje: Zaštitite hrvatski nogomet od korupcije!

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
HNS dobio upozorenje: Zaštitite hrvatski nogomet od korupcije!
27.05.2015.
u 16:48
– Sportski akteri dužni su učiniti sve kako pobjede ne bi postale važnije od same igre. Rezultati u sportu moraju biti stvarna motivacija za razvoj zdravog društva u kojem kao aktivni građani živimo
Pogledaj originalni članak

U povodu današnjeg uhićenja čelnika FIFA-e u Švicarskoj Transparency International Hrvatska obratio se javnosti priopćenjem u kojem navode kako korupcija u krovnoj svjetskoj nogometnoj organizaciji pokazuje da je nogomet izložen koruptivnim rizicima kao i da mito i korupcija u nogometu potkopavaju temeljne društvene vrijednosti. U priopćenju TIH apelira i na vodstvo Hrvatskog nogometnog saveza da zaštiti integritet i poštenje svih aktera uključenih i u hrvatski nogomet. 

– Podsjećamo da je Hrvatski olimpijski odbor još u travnju obećao otvoriti besplatnu antikorupcijsku liniju kako bi se prijavile i otkrile manipulacije i korupcija, a zaštitio sport kao takav. Obećanje do danas nije ispunjeno. Zaštitite hrvatski nogomet i sport u cjelini od podmićivanja, manipuliranja, namještanja rezultata, trgovanja igračima i korištenja nedopuštenih sredstava. Da bi se spoznali stvarni razmjeri nedostataka integriteta u sportu, prikupite stvarne podatke i prevenirajte buduća neprihvatljiva djelovanja – traže iz TIH-a. 

Navode i kako je sport, a pogotovo nogomet, u procesu stvaranja pozitivnih društvenih vrijednosti važno područje koje zaokuplja mnoge generacije. 

– Sportski akteri dužni su učiniti sve kako pobjede ne bi postale važnije od same igre. Rezultati u sportu moraju biti stvarna motivacija za razvoj zdravog društva u kojem kao aktivni građani živimo – rekla je predsjednica TIH-a Davorka Budimir

>>Ovo je 'zviždač' koji je razotkrio korupciju u Fifi!

>>U munjevitoj akciji uhićeni čelnici Fife! Inspektori u šoku: Institucionalizirali su korupciju

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

Avatar antonija17
antonija17
17:10 27.05.2015.

Da je drzava pravna vec bi ova dvojca bila u corci, ovako svi oni imaju koristi od korupcije a i kriminala.

AR
arjavas
17:52 27.05.2015.

Za očekivati da će ovaj dvojac na slici poslati protesno pismo Švicarcima , jer su se ovim hapšenjima , drznuli dirnuti u autonomiju sporta .

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
18:13 27.05.2015.

Lisica dobila zadatak čuvati kokošinjac.