užas u Francuskoj

Tragedija u Alpama! Poginula bivša svjetska i europska prvakinja u skijanju

Foto: Facebook screenshot
Tragedija u Alpama! Poginula bivša svjetska i europska prvakinja u skijanju
15.08.2022.
u 22:52
U ovoj je avanturi s njom bila još jedna ženska osoba. Pretpostavlja se da su žene bile povezane užetom kada su obje pale penjući se prema vrhu Aiguille i izgubile život.
Pogledaj originalni članak

Mlada francuska skijašica penjačica Adele Milloz (26) tragično je stradala u francuskim Alpama pokušavajući se popeti na Mont Blanc, prenosi The Sun. Ona je osvojila Europsko prvenstvo u skijaškom sprintu 2018., a ranije je osvajala svjetske, europske i državne naslove u juniorskoj konkurenciji. 

Milloz je odlučila svoju karijeru ostaviti po strani kako bi se školovala za skijaško-planinskog vodiča. U ovoj je avanturi s njom bila još jedna ženska osoba. Pretpostavlja se da su žene bile povezane užetom kada su obje pale penjući se prema vrhu Aiguille i izgubile život, izvještava The Times.

- Adele je bila blistava mlada žena. Cijelo društvo danas osjeća beskrajnu tugu - rekao je Olivier Greber, predsjednik Društva vodiča iz Chamonixa.

Njihova tijela pronašli su kolege planinari.

Uzrok nesreće nije poznat, a iz policije su rekli da je istraga otvorena i da je isključena mogućnost odrona kamenja. Penjači su nedavno upozoreni da odgode svoja putovanja jer je suša uzrokovala sve češće i opasnije odrone kamenja u blizini najvišeg vrha Europe.

Skijaško planinarenje je novi sport koji će svoju službenu premijeru imati na Zimskim olimpijskim igrama 2026. godine, a u njega je uključeno penjanje uz planinu i skijanje niz nju.

EKSKLUZIVNO ZA VEČERNJI

Tko je Hrvatica koja je izvela atletsko čudo? Mate Parlov joj je rođak, plakala je jer ovo sanja otkako trči

Matea Parlov Koštro (30) napravila je jednu od najvećih atletskih senzacija u povijesti europskih atletskih prvenstava. Osvojila je srebrnu medalju u maratonu, a to je prva trkačka medalja za Hrvatsku u povijesti velikih natjecanja. Dosad su medalje za Hrvatsku, od njezine nezavisnosti, osvajale Blanka Vlašić (vis), Sandra Perković (disk), Ana Šimić (vis) i Sara Kolak (koplje).

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.