POREZ

Tottenham u rekordnom profitu prošle godine

Foto: AFP
Tottenham u rekordnom profitu prošle godine
10.11.2009.
u 10:25
Iako u vremenima teške ekonomske krize, londonski nogometni klub Tottenham Hotspur bilježi izvanredne rezultate na financijskom planu, priopćili su iz kluba.
Pogledaj originalni članak

U redovitome godišnjem financijskom izvješću, koje se odnosni na razdoblje od 1. srpnja 2008. do 30. lipnja 2009. godine, piše da je prihod kluba u 12 mjeseci iznosio 113 milijuna funti. Riječ je o dvopostotnom padu u odnosu na prethodno 12-mjesečno razdoblje (114.8 milijuna funti), no u klubu su svejedno vrlo zadovoljni s obzirom na globalne financijske (ne)prilike.

Ono što još više zadovoljava čelnike kluba jest bruto profit kluba, koji prije oporezivanja iznosi rekordnih 33,4 milijuna funti. U prijašnjem poreznom razdoblju isti je iznosio skromna tri milijuna funti. Iz tog je razloga iznos dividende po dionici porastao s jednog na čak 25 penija.

Trgovanje igračima u Tottenhamu su odradili zadovoljavajuće, s obzirom da im je na pozitivnoj strani ostalo 56,5 milijuna funti. Na igračka su pojačanja, među ostalim na Luku Modrića i Vedrana Ćorluku, u poreznoj godini potrošili 119,3 milijuna funti.

Predsjednik kluba Daniel Levy ponovio je da tri klupska prioriteta ostaju nepromijenjena:

- To su daljnje ulaganje u prvu momčad, zatim u novi centar za treniranje u Enfieldu te izgradnja novog stadiona u neposrednoj blizini White Hart Lanea!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.