CARLING CUP Tottenham u osmini finala bolji od Liverpoola (4:2)

Tottenham protiv Liverpoola nastavio uspješan niz

13.11.2008.
u 00:28
Pogledaj originalni članak

Iz kola u kolo, iz susreta u susret, sve se više ćini kako je Harry Redknapp pravi Tottenhamov čudotvorac. Pobjede se nižu jedna za drugom, a da to nije plod sreće pokazala je i pobjeda protiv Liverpoola u osmini finala Carling kupa.

Spursi su na White Hart Laneu slavili sa 4:2 u pravom vatrometu pogodaka. Bila je to peta pobjeda u posljednjih šest susreta od kada je Redknapp preuzeo momčad, a ovu protiv Liverpoola ostvarili su zbog ruskog napadača Romana Pavljučenka koji je postigao dva pogotka, isto kao i mladi Frazier Campbell koji je također dva puta matirao gostujućeg vratara.

Obje su momčadi bile prilično ispremiješane, ali važno je spomenuti da je u udarnoj postavi redsa zaigrao Fernando Torres. S druge strane, Luka Modrić je svih 90 minuta odgledao s klupe, a Vedran Ćorluka odigrao je cijelu utakmicu na visokom nivou.

Tottenham je već u prvom poluvrememu vodio sa 3:0, a pogoci Hyypie i Pleissa su samo ublažili poraz od 2:4. Neriješen rezultat stajao je sve do 38. minute kada je Tottenham s tri brza pogotka slomio Redse i doveo ovaj susret pred svršen čin.

Učinkovitost u napadu oduševila je menadžera spursa Harryja Redknappa.

- Postigli smo 18 pogodaka u pet susreta od kada sam ja na čelu. Doveli smo Lesa Ferdinanda na mjesto trenera napadača i rekao sam mu da ako prestanemo zabijati biti će to njegova krivica - izjavio je Redknapp koji je dodao da su njegovi igrači odigrali sjajnu utakmicu.

Gostujući menadžer Rafael Benitez ne bi ništa mijenjao u postavkama igre, ali rezultat ga ne može veseliti.

- Nismo dobro igrali, nismo se dobro branili i nismo zaslužili ništa iz ove utakmice. Bili smo nešto bolji u drugom dijelu, ali nakon onoga što se dogodilo u prvom dijelu povratka nije bilo - izjavio je Benizet nakon utakmice.

Na samom kraju utakmice Tottenham je ostao i bez prvog vratara Gomesa koji je morao napustiti susret zbog ozljede.

Carling kup, osmina finala:
Tottenham - Liverpool 4-2 (Pavljučenko 38, 52, Campbell 42, 45 / Plessis 49, Hyypia 63)

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr