DERBI Prvi poraz vodećeg, Milan Rapaić zbog ozljede ipak nije debitirao

Torcida i bez Rapaića zna pročitati Nacional

25.01.2009.
u 17:05
Pogledaj originalni članak

Da znaju kako treba s jakim Nacionalom, igrači Torcide Tromonta pokazali su u prvom kolu. Vodili su tada kao gosti s visokih 3:1, no Nacional je uspio izvući 3:3. Ovaj put se sreća osmjehnula Splićanima, pobijedili su s visokih 5:2 iako su u posljednju minutu ušli s minimalnim vodstvom 3:2.

Rapaićev drugi povratak
A ovaj derbi imao je poseban uvod: Torcidi je pristupio legendarni nogometni majstor Milan Rapić. U Splitu i šire obožavani ljevak drugi se put vraća nogometu. Nakon što je prošle godine zaigrao za drugoligaša Trogira, sada se priključio prvoligašu Torcidi, malonogometnom doduše. Debi je ipak propustio zbog ozljede ligamenta koju je zadobio na posljednjem treningu pred susret. Odgledao je tako novi kapetan Torcide derbi s Nacionalom s klupe.

Nakon uspavanke na početku susreta poveli su gosti, prednost im je donio sjajni Robert Grdović solo akcijom. Torcida se brzo vratila, nakon samo jedne minute, kombinacija Banovića i Alajbega bila je prebrza za obranu Nacionala, lopta je završila u donjem desnom kutu vratara Šviriga.

Mladen Alajbeg zaslužan je i za drugi pogodak domaćina, prevario je Morinu i vrškom pogodio isto mjesto.

U nastavku Nacional sasvim preuzima kontrolu nad igrom. Torcida se posvetila čuvanju svojih vrata, a Nacionalovim su prijetili iz kontri.

I to im se isplatilo u 9. minuti nastavka, Banovi je povukao kontranapad i dodao za Jurića koji postavlja 3:1.

Nacional je i dalje nastavio s napadima, a upornost im se isplatila u 33. minuti kad Grdović iz gužve pogađa 3:2. A nakon toga je počela prva opsada Torcidine mreže. Nacional ne prestaje napadati, a posljednje tri minute su igrali i s vratarem.

Stojkić činio čuda
Torcida je organizirano branila svoja vrata, zaustavila brojne pokušaje gostiju, a njihov vratar Marin Stojkić činio čuda. Obranio je i gotovo nemoguće, doslovce zaključao svoja vrata i nekoliko puta zaslužio je pljesak s tribina.

U jeku napada igrači Nacionala u posljednjoj minuti rade dva brza prekršaja te Torcida dobiva udarac s deset metara. Siguran izvođač bio je Dubovac.

Samo nekoliko sekundi prije kraja, dok je Nacional napadao, Bašić preko cijelog igrališta pogađa njihovu praznu mreži i postavlja konačnih 5:2.

– Iako to ne sugerira rezultat, to je do posljednje sekunde bio neisvjestan dvoboj. Nacional je pokazao da je izvrsna momčad, no moji su suigrači bili izvanredni i zasluženo pobijedili – kazao je nakon susreta Rapaić.

Nada se da ozljeda nije teže naravi i da će uskoro igrati za Torcidu Tromont.

– Obožavam mali nogomet, i inače ga igram, tako da mi neće biti čudno nakon velikih zaigrati na malim igralištima. Ozljeda me onemogućila da prvi put nastupim u derbiju, no nadam se da ću se oporaviti i ubrzo debitirati – kaže Rapaić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr