ANTALYA DInamo je s poljskim Belchatowom odigrao 2:2

Tomić u 89. minuti spasio zagrepčane od poraza

01.02.2009.
u 17:01
Pogledaj originalni članak

Dinamovi su nogometaši u prvoj pripremnoj utakmici u Turskoj remizirali s petoplasiranim poljskim prvoligašem Belchatowom 2:2 (1:1). Plavi su “spasili bod” minutu prije kraja pogotkom Tomića s 20-ak metara, no iako su Poljaci imali pobjedu u džepu, o većem se dijelu Dinamove igre može govoriti pozitivno. Posebno o prvom poluvremenu, kad je raspoloženi Sammir razigravao suigrače.

Stvarane su i promašivane prilike (Mandžukić, Slepička), Sammir je uzdrmao i gredu, Poljaci su bili stisnuti na svoju polovicu. Plavi su poveli u 13. minuti, kad je nakon kornera Hrgovića, najviše skočio Bišćan i udarcem glavom zakucao loptu u mrežu. Neopreznost plave obrane omogućila je Poljacima izjednačenje iz 11-erca u 45. minuti, a u nastavku, posebno nakon 60. minute, plavi su pali. Napravljeno je nekoliko izmjena i odmah se to osjetilo na terenu, Poljaci su bili ravnopravni, čak su i poveli 20-ak minuta prije kraja. No, Tomić je minutu prije kraja ipak osigurao pravedni remi.

- Dinamo je bio bolji, trebao je zabiti više od jednog gola u prvom dijelu. Iako je još teško suditi, vidi se da je Dinamo kvalitetan i bit će još bolji - rekao je Hajdukov sportski direktor Ivan Buljan, koji je mirno odgledao Dinamovu utakmicu.

A trener plavih, Marijan Vlak, ponudio je ove dojmove:

- Jako dobro smo izgledali u prvom dijelu, sve do primitka onog glupog gola iz 11-erca. U nastavku smo pali i sve se više sužava krug kandidata za udarnu postavu, sad smo na 15-16 igrača. O imenima ne bih govorio, ali vidjeli ste da smo pali nakon izmjena - rekao je Vlak.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr