DAVISOV KUP

Tomić postaje najmlađi u povijesti australske vrste?

Foto: Reuters
Tomić postaje najmlađi u povijesti australske vrste?
23.02.2010.
u 10:18
Australski tenisač hrvatskog podrijetla, 17-godišnji Bernard Tomić, izabran je u Davis Cup reprezentaciju Australije za dvoboj Azijsko-oceanijske skupine protiv Tajvana.
Pogledaj originalni članak

Zaigra li u kojem od pet mečeva koji će se od petoga do sedmog ožujka igrati u Melbourne Parku, mjestu održavanja Australian Opena, Tomić će postati najmlađi tenisač u povijesti australske Davis Cup reprezentacije, u 28 navrata pobjednika natjecanja.

Dosadašnji rekord drži John Alexander, koji je nastupio također kao 17-godišnjak. Tomić će u vrijeme dvoboja s Tajvancima biti 42 dana mlađi.

Tomić je zablistao protiv Marina Čilića u drugom kolu Australian Opena ,natjeravši kasnijeg polufinalista na pet dugih setova. Njegov otac John potom se sukobio s organizatorima i vodstvom Australskoga teniskog saveza najavivši mogućnost da Bernard zaigra za Hrvatsku.

Izbornik John Fitzgerald pozive je također uputio Peteru Luczaku, Carstenu Ballu i Paulu Hanleyju. Lleyton Hewitt oporavlja se od operacije kuka.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.