PUŠTEN IZ PRITVORA

'To je šok što su mi napravili! Hoću li ih tužiti? Ne znam'

Foto: Reuters/Pixsell
Ivan Leko
Foto: Reuters/Pixsell
Ivan Leko
Foto: Facebook screenshot
Ivan Leko
Foto: Reuters/Pixsell
Ivan Leko
12.10.2018.
u 16:47
Već danas Leko je vodio trening Club Bruggea, a lijepu dobrodošlicu pripremili su mu navijači koji su ga dočekali pljeskom.
Pogledaj originalni članak

Ivan Leko u srijedu je priveden u okviru velike istrage o organiziranom kriminalu, pranju novca i korupciji u belgijskom nogometu. Hrvatski trener pušten je bez ikakvih uvjete, nije osumnjičen za namještanje utakmice, ali se spominje u jednom dosjeu o pranju novca.

Već danas Leko je vodio trening Club Bruggea, a lijepu dobrodošlicu pripremili su mu navijači koji su ga dočekali pljeskom.

Leko se novinarima obratio nakon treninga.

- Kad vas netko izvuče iz kreveta u 6 ujutro, to je svakako šok. Proveo sam gotovo dva dana u ćeliji i bilo je vrlo teško. Kako će ti događaji utjecati na moju reputaciju nogometnog trenera? Iskreno, nemam pojma. Vjerojatno je šteta velika, ali borit ću se. Vidjet ćemo - rekao je Leko koji još nije odlučio hoće li tužiti policiju zbog zadržavanja u pritvoru.

- Hoću li ih tužiti? Ne znam. Još nisam odlučio. Jedno je sigurno – borit ću se. Uz podršku moje obitelji, supruge, mog kluba i njegovih navijača - kaže Leko.

Leko se kao jedno od najzvučnijih imena našao u središtu skandala, nakon što su u srijedu, u sklopu opsežne operacije, provedena 44 pretresa u cijeloj Belgiji. 

Pretresi su obavljeni u devet nogometnih klubova - Anderlechtu, Club Bruggeu, Genku, Kortrijku, Mechelenu, Ostendeu, Lokerenu, Gentu i Standardu iz Liegea. 

U tim pretresima pronađeni su dokumenti, luksuzni satovi, nakit i novac u ukupnoj vrijednosti od osam milijuna eura. Privedeno je ukupno 28 osoba.

>> Pogledajte i kako zabija Bolt

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
17:04 12.10.2018.

Večernjak zatajio. Izostao je senacionalni naslov: Hrvat nevin ili sl. Ovako samo hrvatski trenwr ne zna hoćebli tužiti policiju. Nekbstisne muda...