CONI

Talijanska antidopinška agencija traži godinu dana suspenzije za Mutua

Foto: AFP
Talijanska antidopinška agencija traži godinu dana suspenzije za Mutua
31.03.2010.
u 18:32
Tužitelji talijanske antidopinške agencije traže od Talijanskoga olimpijskog odbora (CONI) izricanje suspenzije od godinu dana rumunjskom nogometašu Fiorentine Adrianu Mutuu jer je dva puta pao na dopinškom testu ove godine.
Pogledaj originalni članak

Antidopinška komisija CONI-ja pokrenula je proces protiv Adriana Mutua nakon njegova pozitivnog nalaza na dopinškim testovima 10. i 20. siječnja 2010. godine.

Mutua je, podsjetimo, suspendirao do daljnjega Talijanski olimpijski odbor nakon što je bio pozitivan na nedopušteno sredstvo sibutramin, kojem je svrha izazivanje osjećaja sitosti i time posredno mršavljenje. Mutu je tvrdio da je lijek uzeo ne znajući za nedozvoljeni sastojak.

Nakon saslušanja ranije ovog mjeseca menadžer rumunjskog napadača Giovani Becali izjavio je da očekuje suspenziju u trajanju od tri do četiri mjeseca budući da je njegov klijent nesvjesno koristio nedozvoljeni sastojak.

Mutua, po svemu sudeći, čeka druga suspenzija u karijeri zbog korištenja dopinga. Možda i mnogo rigoroznija od ove koju spominje i očekuje njegov menadžer. Prvu, od sedam mjeseci zabrane nastupa, dobio je 2004. godine, dok je bio član londonskog Chelseaja, zbog konzumiranja kokaina, a i danas još uvijek osjeća posljedice tog slučaja.

Podsjetimo da je Chelsea potraživao od svoga bivšeg igrača 17 milijuna eura odštete zbog skandala s kokainom u koji je bio upleten nekadašnji rumunjski reprezentativac dok je igrao na Stamford Bridgeu. Povod je šteta koja je nanesena londonskom klubu, isključivo Mutuovom krivnjom.

Chelsea je takva potraživanja proslijedio Svjetskoj nogometnoj federaciji (FIFA), koja je presudila u korist londonskog kluba. Isto je potom, po Mutuovoj žalbi, učinio Međunarodni sportski sud (CAS) u švicarskoj Lausannei. Na koncu, Švicarski federalni sud zamrznuo je odluke sportskog suda dok ne razmotri Mutuovu novu žalbu i donese vlastitu presudu.

Još uvijek se čeka razrješenje tog slučaja.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.