PREDRAG NALETILIĆ Menadžer u Italiji u statusu legende

Talijani Dinamove igrače hvalili kao najkulturnije

03.12.2008.
u 17:07
Pogledaj originalni članak

Hrvatski nogometni menadžer Predrag Naletilić u Italiji doista ima status legende. Podatak da u Milanovim prostorijama Naletilić ima ured, dovoljno govori koliko ga cijene u tom klubu. Jednako je i u Udinama pa je Naletilić bio službeni gost delegacije Udinesea na ručku s Dinamovim predstavnicima!

Došli su gradonačelnik Udina, predsjednik Udinesea sa svojim suradnicima te nekoliko bivših igrača toga kluba. Zagrepčane su predstavljali predsjednik Mirko Barišić, glavni direktor Damir Vrbanović, te Stipe Zeba, tajnik zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. U hotelu “La’ di Moret”, u kojem je Dinamo odsjeo i čekao utakmicu s Udineseom, osoblje je iznenadilo Naletilića i darovalo mu bocu pjenušca s posebnom etiketom na kojoj je pisalo: “Mr. Naletilić, Udinese - Dinamo, 3. 12. 2008.”! Rekli su nam da još nikomu nisu iskazali takvu čast, a treba naglasiti da je osoblje oduševljeno Dinamovim igračima:

- Momčadi koje igraju s Udineseom uvijek odsjedaju kod nas. Bilo je svakakvih klubova, a Dinamo je uvjerljivo najkulturniji! Igrači su tako tihi, fantastično su se ponašali, nikakav prigovor nisu imali. Vidi se da su dobro odgojeni i uvijek će biti naši dragi gosti - rekao je šef recepcije.

Ulicama i trgovima Udina, mirnoga grada od 100.000 stanovnika, popodne je odjekivala pjesma Dinamovih navijača. Bilo ih je oko 1400, a domaćin je Boysima organizirao šator dobrodošlice. Bilo je nekoliko štandova s pivom, sendvičima i suvenirima, iz razglasa su se orile Dinamove pjesme, Udine su, eto, pružile ruku hrvatskim navijačima. Isto su Talijani napravili i uoči utakmice s Tottenhamom, Englezi su bili oduševljeni tom gestom i nikakvih sukoba nije bilo. I Boysi su mirno pili pivo i pjevali, pod budnim okom karabinjera. Do početka utakmice u gradu nije bilo nereda.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr