BOLJI OD MESSIJA, KAKE...

Svjetski trenerski autoriteti Rooneya sad vide najboljim

Foto: AFP
Svjetski trenerski autoriteti Rooneya sad vide najboljim
26.02.2010.
u 08:42
– Rooney je uvijek bio briljantan. Volio bih jednom opet biti s njim u istoj momčadi - kazao je Cristiano Ronaldo o bivšem suigraču.
Pogledaj originalni članak

Fabio Capello, vjerojatno najbolji svjetski trener (u tom su rangu Ferguson i Mourinho), uvijek je bio škrt na pohvalama. Posebno kada je riječ o igraču kojeg trenira.

Blistao u Milanu

– Wayne Rooney u ovom je trenutku jedan od trojice najboljih igrača svijeta. Ni Messi ni Cristiano Ronaldo nisu bolji. To je igrač koji nas u JAR-u može odvesti do kraja – ispalio je gotovo senzacionalno Capello.

Wayne, kojega su kao 16-godišnjaka zvali čudom od djeteta, koji je uvijek imao ono nešto što dijeli najveće od velikih i vrlo dobrih, u ovim trenucima igra najbolji nogomet svog života. Godinu je otvorio sjajnim igrama, a 23. siječnja postigao je četiri pogotka protiv Hulla, tri u posljednjih jedanaest minuta. Dvadesetak dana poslije u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka srušio je Milan na San Siru. Dva gola za pobjedu 3:2 te potpuna dominacija na travnjaku nogometaša koji još nije napunio 25 godina.

– S ovakvim Wayneom Manchester je ponovno spreman na sve – rekao je i sam strateg 'beba' Alex Ferguson.

I tako Sir Alex još jednom pokazuje kako uvijek kada ostane bez velikih zvijezda (Cantona, Roy Keane, Beckham, Cristiano Ronaldo) zapravo s lakoćom pronađe novi oslonac momčadi. Bivši suigrač s Old Trafforda Cristiano Ronaldo, s kojim se na SP-u 2006. zakačio i zaradio crveni karton zbog udaranja nakon Portugalčeve provokacije, izrekao je same pohvale na Wayneov račun:

I Messi u sjeni

– Rooney je uvijek bio briljantan. Kada s nekim živiš i svaki dan treniraš, tek onda možeš znati koliko je netko dobar. Ničim me nije iznenadio, no konstantno je povećavao broj golova i asistencija. Nema dvojbe da će on ove godine biti kandidat i za najveće nagrade. Volio bih još jednom s njim zaigrati u istoj momčadi.

Tako govore veliki autoriteti o sjajnom Englezu. U ovom trenutku svjetski nogomet ima kvintet najvećih zvijezda. Uz Rooneya, to su trojica osvajača Fifine nagrade za igrača godine – Cristiano Ronaldo, Messi i Kaka – te, s najmanjom plaćom, ali velikim utjecajem, Didier Drogba. I ta su petorica igrača u prvim utakmicama osmine finala igrala promjenjivo. Zapravo, tek je Rooney odskočio s prosječnom ocjenom 8. Koju je dobio od novinara, ali i gledatelja.

Englezi, koji se nadaju da mogu ponoviti 1966. godinu, i navijači Manchester Uniteda zasad mogu mirno spavati. Rooney je doista u ovom trenutku broj jedan kad se na kraju gleda učinkovitost. Jer je savršeno spojio omjer golova i asistencija.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.