Kvalifikacije za EP 2012.

Švicarci "oteli" bod Engleskoj, no Kranjčaru samo remi s Bugarskom (video)

Foto: PA/Pixsell
Švicarci "oteli" bod Engleskoj, no Kranjčaru samo remi s Bugarskom (video)
04.06.2011.
u 19:54
U kvalifikacijskom susretu skupine G Švicarska je iznenadila Englesku na Wembleyu odigravši 2:2
Pogledaj originalni članak

Taj rezultat išao je na ruku Crnoj Gori i našem stručnjaku Zlatku Kranjčaru koji bi, da su pobijedili Bugarsku, preuzeli vodeće mjesto u skupini, koje jamči izravni (i povijesni) plasman na Europsko nogometno prvenstvo.

No, to se ipak nije dogodilo. U Podgorici su Bugari izvukli bod (1:1), zahvaljujući pogotku Popova u 66. minuti. Domaćine je u vodstvo doveo Radomir Đalović u 53.

Što se Engleza tiče, kako se utakmica razvijala oni su još dobro i prošli. Dvama fantastičnim pogocima Barnette iz slobodnih udaraca (32. i 35.) Švicarci, koje je kondicijski za susret s Albionom pripremao Hrvat Zvonko Komes, vodili su nakon 35 minuta 2:0. No, treba priznati da oba gola idu na dušu vrataru Joeu Hartu. Engleske muke s vratarima nastavljaju se... Do poluvremena je iz kaznenog udarca smanjio Lampard (37.), a bod Gordom Albionu donio je Young u 51.

Četvrta je to utakmica zaredom u svim natjecanjima u kojoj Capellovi izabranici nisu slavili na Wembleyu, što je najgori niz Engleza na tom stadionu u 30 godina, otkako od ožujka od svibnja 1981. Albion nije pobijedio u pet susreta.

Poredak skupine G: Engleska 11 (5), Crna Gora 11 (5), Švicarska 5 (5), Bugarska 5 (5), Wales 0 (4).

U skupini B Rusija je svladala kod kuće Armeniju 3:1 (Pavljučenko 26., 59., 73-11m/Pizzelli 25.), a Slovačka jedva Andoru (1:0). Pogodak odluke postigao je Karhan u 63. minuti. U posljednjoj utakmici skupine B, Makedonija je kod kuće izgubila od Republike Irske 2:0 (R. Keane 8. i 37.)

U skupini H, Danska je lakoćom odradila gostovanje na Islandu, a u pobjedi 2:0 strijelci su bili Schone i Eriksen. S nova tri boda Danci su preuzeli vrh ljestvice. Ipak, njihov boravak na tronu trajao je samo do završetka utakmice između Portugala i Norveške. Domaćini su pogotkom Postige u 53. došli do vrijedna tri boda i prvog mjesta.

U toj skupini Portugal, Danska i Norveška imaju po 10 bodova i dijeli ih samo gol-razlika.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

BE
beb
20:09 04.06.2011.

Oteli Englezi bod Svicarskoj, a ne Svicarska Engleskoj. Svicarci su danas bili bolja momcad od Engleske.

OB
-obrisani-
20:41 04.06.2011.

Evo htio sam nešto reći ali vidim da je već rečeno pa ću ponoviti: što se to dogodilo Švicarcima kad su im ove engleske neznalice otele bod??

DR
dragogera
20:07 04.06.2011.

nisu uopce dobro prosli pametni novinar,na 2-2 bent je promasio prazan gol,a u posljednjem napadu su pogodili vanjski dio mreze sa 5 metara,zadnjih 15 minuta nisu mogli hodati po terenu,steta sto ovi nasi seoski eksperti forumasi nekad ne pogledaju neku tekmu izvan svog sela,mozda nebi toliko pljuvali po nasima