SP KATAR

Švedska je pala, Hrvatska u četvrtfinalu igra protiv Poljske

Foto: Reuters/PIXSELL
Švedska je pala, Hrvatska u četvrtfinalu igra protiv Poljske
26.01.2015.
u 18:17
Poljaci su slavili 24:20, a u drugom susretu osmine finala Nijemci su pobijedili Egipat 23:16 i u četvrtfinalu im je protivnik Katar
Pogledaj originalni članak

Poljska će biti protivnik Hrvatske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru! Bili su bolji od Šveđana sa 24:20 (10:11) i potpuno zasluženo ušli među osam najboljih. Baš kao i Nijemci koji su lako svladali Egipat 23:16 (12:8) te sad idu na domaćina Katar.

Od samog početka susreta su se nametnuli i bili bolja momčad, iako im je u prvom poluvremenu malo "štekao" napad i nisu mogli probiti pokretnu i čvrstu obranu Šveđana. Zato su i ušli u drugi dio sa zaostatkom od jednog gola. No u drugom se poluvremenu sve okrenulo zahvaljujući braći Jurecki, koji su zabili svaki po pet golova. Zato je Michal i bio igrač utakmice.

Kod Šveđana najbolji je bio Petersen sa četiri pogotka, ali to nije bilo dovoljno. Jednostavno su malo zastali u drugih 30 minuta. Očito je umor bio presudan, nakon Francuske nisu imali snage nositi se s jakim i brzim Poljacima.

Nijemci pak nisu imali problema, lako su svladali Egipat, a junaci su bili Gensheimer sa šest golova i vratari sa 18 obrana. Egipatski su imali samo sedam i to je bila presudna razlika. Ako se ne dogodi neko čudo, Nijemci će igrati u polufinalu s pobjednikom Hrvatske i Poljske.

>> Mirko Alilović: Poljska ili Švedska? Svejedno mi je...

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

KO
kompjuter
07:23 27.01.2015.

jednostavno ništa me više ne smeta od naših dežurnih pljuvača,da je hrvatska sinoć bila na mjestu švedske naši bi likovali ,u švedskoj se ništa nebu desilo,nebu tako bili napadnuti kao naši koji su čak pobjedili pa su ih naše hrvatine popljuvali,koliko vidim pola hrvatske želi da hrvatska ispadne i da ih se napada,mi smo narod za ispisati lošu povjest mentaliteta ali u negativnom smislu

Avatar Pravi Hrvat
Pravi Hrvat
07:57 27.01.2015.

Čujem da je posle ove utakmice u Sloveniji drastično porastao navijački korpus polske rukometne repke kojoj europski partneri želimo uspjeh u nastavku takmičenja.