Povijesni dan

Naš Hajduk postao vlasnikom 25 posto dionica. Mamić: Sve je krenulo od očeve ideje...

Foto: Ozren Maršić
Hajduk, Naš Hajduk
Foto: Ozren Maršić
Hajduk
Foto: Tino Jurić/Pixsell
Bakljada Torcida
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
Bakljada Torcida
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
Bakljada Torcida
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Torcida
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Torcida
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Bakljada Torcida
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Torcida
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Torcida
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
Bakljada Torcida
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Bakljada Torcida
16.10.2016.
u 13:04
Naš Hajduk je na taj način postao vlasnikom gotovo 25 posto dionica vrijednih oko 35 milijuna kuna i u roku od deset godina Tommy će dobiti taj novac
Pogledaj originalni članak

Nedjelja 16. listopada 2106. godine ostat će u sjećanjima Hajdukovih navijača zapisana kao jedan od povijesnih dana. Naime, na splitskoj Pjaci, tamo gdje je 1950. godine osnovana Torcida, potpisan je ugovor između tvrtke Tommy i udruge Naš Hajduk o prijenosu vlasništa Hajdukovih dionica.

Naš Hajduk je na taj način postao vlasnikom gotovo 25 posto dionica vrijednih oko 35 milijuna kuna i u roku od deset godina Tommy će dobiti taj novac.

- Sve je krenulo od očeve ideje da otkupimo dionice Hajduka, koje nisu u vlasništvu Grada. Nikada nismo imali namjeru kupiti većinski paket, a ovim smo pokazal da navijači u nama imaju najvećeg partnera i želim im puno uspjeha u priskupljanju sredstava - kazao je Zoran Mamić, sin vlasnika tvrtke Tommy.

Pjaca je bila prepuna, pristaše "bijelih" obilježili su veliki dan na pravi način, a pozdrave im je, preko video zida, odaslao Mario Pašalić, igrač Milana. Pašalić je jedan od simbola Hajdukovih navijača.

- Podržavam ideju narodnog kluba i pozivam vas da se uključimo u akciju "ili jesmo ili nismo", a ja znam da jesmo. Hajduk iznad svega, Hajduk iznad svih - poručio je Pašalić.

Na taj je način praktički otvorio akciju "Ili jesmo ili nismo" kojom će se prikupljati sredstva za otkup dionica.

- Svaki član neka uplati koliko želi i može, svi će dobiti posebnu zahvalnicu. A onaj, koji uplati 1911 kuna ili više dobit će ime i prezime utkano u trećoj garnituri Hajdukovog dresa za slijedeću sezonu - najavio je Ivan Rilov iz udruge Naš Hajduk.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 18

Avatar dusko.besenic.3
dusko.besenic.3
15:52 16.10.2016.

Navijam za reprezentaciju, a od klubova Hajduk mi je BIO najsimpatičniji, sve dok orjuna nija ušla u njega i počela manipulirati sa Torcidom u negativne, po Hrvatsku, političke svrhe. Ovo je samo nastavljanje cirkusa i nešta što ne vodi Hajduk pravom rješenju! Izbacite orjunaše iz Hajduka, iskazujte ljubav prema domovini i Hajduku na isti način i biti ćete na pravom putu rješavanja problema! Šta ne vidite da vam ne žele dobro oni koji vas huškaju protiv ostatka Hrvatske i njezinih institucija, a istovremeno čim se pojavi novi talent u Hajduku, brže bolje ga prodaju ispod svake cijene, uz opravdanje da treba novaca klubu! Da žele dobro digli bi kredite i odgajali talente da opet donesu slavu i ponos svakom hajdukovcu! Šta ne?

EL
EldersRealm
15:01 16.10.2016.

Sad su vlasnici i 25% Hajdukovog duga od 26 milijuna kuna. Dakle na 35 milijuna u 10 godina, moraju se pobrinuti da skupe i dodatnih 6 milijuna za svoj dio duga gradu Splitu.

MA
marijanduvnjak
15:06 16.10.2016.

kakvi prasinari na komentarima!!!