NOĆAS U 00.30

Super bowl: Dva brata jedan protiv drugoga u američkom spektaklu

Foto: Reuters/PIXSELL
Super bowl: Dva brata jedan protiv drugoga u američkom spektaklu
03.02.2013.
u 13:15
Naime, trener San Francisca je Jim Harbaugh, dok će Baltimore voditi njegov brat John. procjenjuje se da će spektakl gledati više od 111 milijuna gledatelja
Pogledaj originalni članak

Baltimore Ravensi su uoči doigravanja u profesionalnoj ligi američkog nogometa (NFL) bili u skupini momčadi kojima su kladionice davale minimalne šanse da će izboriti Super Bowl. A onda su na putu do New Orleansa, gdje će se u noći na ponedjeljak u pola jedan po srednjoeuropskom vremenu igrati 47. veliki NFL finale, pobijedili Indianapolis, a potom favorizirani Denver i New England u konferencijskom AFC finalu. Gavrani i u posljednju utakmicu sezone ulaze kao "underdog" jer ih s druge strane čekaju San Francisco 49'ersi. Uz utakmicu manje u doigravanju, 49'ersi su pobijedili Green Bay a potom su u gostima nadjačali i Atlantu. San Francisco je u konferencijskom NFC finalu okrenuo vodstvo Atlante od 17:0 i uspio pobijediti i izboriti šesti put Super Bowl.

Zanimljivo, i Baltimore i San Francisco dosad nisu gubili u Super Bowlu, 49'ersi su uspješniji. U vitrinama imaju pet Lombardijevih trofeja, za razliku od Gavrana koji su samo jednom bili najbolji. U međusobnim susretima uspješniji je Baltimore (3-1), Ravensi su pobijedili 49'erse i u posljednjoem dvoboju pretprošle sezone kada su na Dan zahvalnosti 2011. slavili sa 16:6. Tada su se prvi put na suprotnim stranama našla dva brata, Jim i John Harbaugh, jedan je trener San Francisca, a drugi Baltimorea. Trener Gavrana John Harbaugh (50) stariji je 15 mjeseci od Jima. Iako su obojica vrlo iskusni treneri, mlađi ima i nešto igračkog iskustva.

– Jim je uvijek bio talentiraniji igrač od mene – istaknuo je John, kojeg je brat u trećem razredu srednje škole zamijenio na mjestu dodavača.

John nikad nije igrao u NFL ligi, dok je mlađi Jim imao 15-godišnju profesionalnu karijeru. Igrao je za Chicago, Indianapolis, San Diego, Detroit, Carolinu, ali i Baltimore.

Njihov nedjeljni sudar u New Orleansu zovu i – Har-Bowl. Iako će samo jedan od braće izaći kao pobjednik, onaj drugi iako razočaran neće biti i tužan, jer će Lombardijev trofej sigurno završiti u Harbaughovim rukama. Jedini koji će imati pomiješane osjećaje bit će njihovi roditelji, majka Jacqueline M. Jackie i otac Jack Avon Harbaugh. Njima će ipak biti svejedno, za njih su već sada obojica sinova – pobjednici!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.