FARAH PAO

Stublić četvrta u New Yorku, novi rekord Mužarićeve

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Stublić četvrta u New Yorku, novi rekord Mužarićeve
16.03.2014.
u 22:42
Prva je bila Kenijka Sally Kipyego, srebrna na Igrama u Londonu na 10.000 metara.
Pogledaj originalni članak

Hrvatska atletičarka Lisa Stublić osvojila je sjajno četvrto mjesto na polumaratonu u New Yorku u vremenu 1:09,38 sati. Lani je bila treća s novim hrvatskim rekordom (1:09,18). Prva je bila Kenijka Sally Kipyego, srebrna na Igrama u Londonu na 10.000 metara. Ona je u cilj ušla s vremenom 1:08,31. Ispred Lise još su se plasirale Etiopljanka Bizunesh Deba i Amerikanka Molly Huddle.

U muškoj konkurenciji pobijedio je Kenijac Geoffrey Mutai koji ima i dvije pobjede na njujorškom maratonu. Drugi je bio Britanac Mo Farah, olimpijski pobjednik i svjetski prvak na 5000 i 10.000 metara. Farah se u jednom trenutku utrke spotaknuo i pao te nakon toga više nije uspio nadoknaditi zaostatak za Mutaijem. Nakon ulaska u cilj Farah se srušio, a Daily Mail piše da je prevezen u bolnicu.

Valentina Mužarić popravila je svoj dvoranski rekord u bacanju kugle te on sada iznosi 17,89 metara, što je ujedno najdalje bačena kugla od neke hrvatske atletičarke računajući i natjecanja na otvorenom. Valentina je rekord popravila za čak 79 cm, a postigla ga je u Albuquerqueu na NCAA Division I dvoranskom prvenstvu osvojivši drugo mjesto. Njezin hrvatski rekord na otvorenom je 17,52 metra.

>> Svira, slika, piše poeziju... I konačno će stići na svoje vjenčanje

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.