što je radio BRBIĆ?

Stranci preuzimaju dug za Sharbinija? Al Ittihad ne plaća

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Stranci preuzimaju dug za Sharbinija? Al Ittihad ne plaća
14.11.2012.
u 22:14
Boravak u Londonu Brbić je iskoristio i za razgovore s potencijalnim ulagačima u Hajduk
Pogledaj originalni članak

Nedavni boravak Hajdukova predsjednika Marina Brbića u Londonu ima iza sebe niz neodgovorenih pitanja. Brbić ne voli govoriti o tome što je radio u engleskoj metropoli.

– Pa ne očekujete da ću javno govoriti o tim poslovima. Bio sam... Bio sam na izletu, ha, ha – nije se Brbić dao navući na razgovor o Londonu.

Neki bliski predsjedniku Hajduka natuknuli su da je bio na razgovorima s proizvođačima sportske opreme. Naime, Hajduku na kraju sezone istječe ugovor s Umbrom pa se nagađa da je Brbić rješavao taj segment poslovanja.

Na sebe bi preuzeli spor

Ipak, teško je povjerovati da bi zbog toga predsjednik potegnuo do Londona. Hajduku su se već javili Puma, Nike, Lotto, Jako i Yoma, bijeli su još uvijek, barem na ovim našim prostorima, mamac za proizvođače sportske opreme. Brbićev posjet Londonu bio je ipak vezan s Hajdukom, nije bio na izletu, već je imao sastanke s nekim tvrtkama koje bi preuzele naplate dugova. Primjerice, Hajduku je saudijski Al Ittihad za transfer Anasa Sharbinija dužan 1,8 milijuna eura, ali izgledno je da će taj slučaj, s obzirom na to da uplate nema, postati trakavica na Fifinu arbitražnom sudu. A u svijetu postoje tvrtke koje Hajduku mogu dati taj novac, recimo 1,5 ili 1,6 milijuna eura, a na sebe preuzmu spor s Hajdukovim dužnikom.

Kamate veće nego u banci

To su tek inicijalni koraci, Hajduk se odlučio na taj korak jer mu, kako svi znamo, hitro treba novac i trenutačno mu ne odgovara da čeka kad će se riješiti ta plaćanja Saudijaca. U nekim drugim okolnostima, Hajduku bi odgovarala ta pozicija, jer su zatezne kamate kod Fife izuzetne, kvalitetnije nego kad je novac u banci.

Boravak u Londonu Brbić je iskoristio i za razgovore s potencijalnim ulagačima u Hajduk. I dalje stoji ona o prodaji dijela gradskih dionica. Možda se pojavi i strani kupac, Hrvatska uskoro ulazi u Europsku uniju, vidici se šire...

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

VO
vojvo
22:54 14.11.2012.

evo dokaz da iz hajduka nije izašla mafija nego da je još ojačala , ovo su mafijaške metode i to novinar bez srama opisuje i veliča ovog brbića , jadni mi kad imamo ovakve novinare

Avatar Bud Humski
Bud Humski
23:09 14.11.2012.

Sta ce jadni Saudijci, nemaju novaca, treba to razumjeti. Ili su skuzili da posluju sa naivcima, pa zasto placati za igraca kad mogu s tim novcima jos jednu dzamiju negdje na Balkanu napraviti.

Avatar feudalac
feudalac
22:29 14.11.2012.

Amateri iz "Jagodine na moru"...